Magyar válogatott – Döntetlen a vb-selejtezők főpróbáján

2012. August 15. Wednesday in Eredmények, Hírek

A magyar labdarúgó-válogatott szerdán 1-1-es döntetlent játszott Izrael ellen a Puskás Ferenc Stadionban rendezett felkészülési mérkőzésen.

A két csapat ötödször találkozott egymással: magyar szemszögből két vereség és egy győzelem mellett másodszor született döntetlen.
A magyarok számára ez a találkozó volt a főpróba a szeptember 7-én rajtoló világbajnoki selejtezősorozat előtt, amelyet Andorrában kezd meg Egervári Sándor szövetségi kapitány együttese.

Eredmény:

Magyarország-Izrael 1-1 (0-0)

Puskás Ferenc Stadion, 15 ezer néző, v.: Ivan Kruzliak (szlovák)
gólszerző: Dzsudzsák (51.) illetve Hemed (80.)
sárga lap: Varga (91.), illetve Natko (29.), Jadin (76.)

Labdarúgás - Magyarország - Izrael barátságos mérkőzés

Budapest, 2012. augusztus 15.
Az izraeli Itaj Sehter (b) és a magyar Juhász Roland küzd a labdáért a Magyarország-Izrael barátságos mérkőzésen a budapesti Puskás Ferenc Stadionban 2012. augusztus 15-én.
MTI Fotó: Beliczay László

Magyarország:

Bogdán – Varga, Mészáros, Juhász (Korcsmár, a szünetben), Laczkó – Pintér (Halmosi, 79.) – Gyurcsó (Németh, a szünetben), Koman (Koltai, 78.), Szakály (Vanczák, 63.), Dzsudzsák – Szalai (Szabics, 86.)

Izrael:

Avat – Spungin (Gabai, 35.), Mori, Tibi, Gershon – Natko, Jadin (Kayal, 84.), Melikson (Ben Haim, 88.), Rafaelov (Vermouth, a szünetben) – Shechter (Hemed, 67.), Damari (Sahar, 57.)

II. félidő:

51. perc: Németh és Szalai kavarta meg az izraeli védelmet, végül előbbi 14 méteres lövése után a bal kapufáról pattant ki a labda, a kipattanót Dzsudzsák 10 méterről a kapu bal oldalába bombázta (1-0).
80. perc: egy jobb oldali vendégszöglet után Mori fejesét még védte Bogdán, de a kipattanót Hemed közelről a kapuba lőtte (1-1).

A mérkőzés elején a magyarok játszottak fölényben, mégis a vendégek támadásai jelentettek igazi veszélyt. Egervári Sándor szövetségi kapitány csapata azonban a védelmi megingások ellenére megúszta a gólt. A félidő derekán már egyértelműen a magyarok akarata érvényesült, Koman remekül szervezte a játékot, ennek megfelelően szinte végig az izraeli térfélen volt a labda, egyre több helyzet alakult ki a vendégek kapuja előtt, de gól nem született a szünetig.
A folytatásra kissé “álmosan” jött ki a magyar együttes, így izraeli akciókkal indult a második játékrész, azonban hamar magára találtak Egervári tanítványai, sőt a pontatlanul futballozó Gyurcsó helyére beállt Németh veszélyesebbé tette a magyar támadásokat, amelynek köszönhetően Dzsudzsák vezetést szerzett. A magyar vezetés után kiegyenlítetté vált a játék, csendesen csordogált a mérkőzés, mígnem a hajrá kezdetén egy szögletet követően Izrael egyenlített. Az utolsó percekben a magyarok ismét magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak, de a győztes gól már nem tudták megszerezni.
Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya:
“A hozzáállással ezúttal sem volt gond, de ma ennyi volt ebben a csapatban. Ennek persze megvannak az okai, nem szerettem volna mind a hat cserelehetőséget kihasználni, de kényszerűségből mégis ki kellett, továbbá különböző edzettségi állapotban vannak a játékosok, így voltak olyanok, akik elfáradtak. Remélem, szeptemberre, amikor minden játékos lábában lesznek tétmérkőzések, készen állunk majd az előttünk álló vb-selejtezőkre”.

sgj \ sgg \ sma \ gry

MTI 2012. augusztus 15., szerda 22:53

Related Articles

Leave a Reply