Magyar-román – Döntetlen, az utolsó pillanatban vittek el pontot a vendégek

2013. March 23. Saturday in Eredmények, Hírek, Világbajnokság 2014

A magyar labdarúgó-válogatott 2-2-es döntetlent játszott Románia csapatával pénteken a Puskás Ferenc Stadionban – zárt kapuk mögött – rendezett világbajnoki selejtezőmérkőzésen, így 32 éve nyeretlen ősi riválisával szemben.

Labdarúgás - Magyarország-Románia

Budapest, 2013. március 22.
Vanczák Vilmos (b2) gólt fejel Dorin Goian (j2) mellett a Magyarország-Románia labdarúgó világbajnoki selejtező mérkőzésen a Puskás Ferenc Stadionban 2013. március 22-én. A Magyar Labdarúgó Szövetséget az Izrael elleni, 2012. augusztusi barátságos mérkőzésen történt rasszista megnyilvánulások miatt marasztalta el a FIFA és kötelezte a Magyarország-Románia labdarúgó világbajnoki selejtező mérkőzés zártkapus megtartására.
MTI Fotó: Kovács Tamás

Egervári Sándor együttese öt mérkőzés után tíz ponttal a vb-ezüstérmes hollandok mögött a pótselejtezőt érő második helyen áll csoportjában, a románokat jobb gólkülönbségével előzi meg.
A magyarok kedden Törökországgal találkoznak Isztambulban.

Vb-selejtező, D csoport:

Magyarország-Románia 2-2 (1-0)

  • Puskás Ferenc Stadion, zárt kapuk mögött, v.: Wolfgang Stark (német)
  • gólszerzők: Vanczák (16.), Dzsudzsák (70., 11-esből), illetve Mutu (68., 11-esből), Chipciu (92.)
  • sárga lap: Goian (73.), Mutu (74.), Chiriches (87.)
Magyarország:
  • Király Gábor – Vanczák Vilmos, Korcsmár Zsolt, Mészáros Norbert, Kádár Tamás – Koman Vladimir, Pintér Ádám, Hajnal Tamás (Kovács István, 80.), Dzsudzsák Balázs (Halmosi Péter, 90.) – Szabics Imre (Varga József, 58.), Szalai Ádám
Románia:
  • Ciprian Tatarusanu – Gabriel Tamas, Vlad Chiriches, Dorin Goian, Stefan Radu – Alexandru Bourceanu, Mihai Pintili (Alexandru Chipciu, 86.) – Gabriel Torje (Alexandru Maxim, 66.), Gheorghe Grozav (Raul Rusescu, 71.), Bogdan Stancu – Adrian Mutu
I. félidő:
  • 16. perc: Hajnal lőtt be élesen egy szabadrúgást a bal oldalról, az előre húzódó Vanczák pedig öt méterről a kapu jobb oldalába fejelt (1-0).
II. félidő:
  • 68. perc: Mutu használta ki a hazai védők tétovázását, két ember között lecsapott a labdára, de Korcsmár a 16-os vonalán elkaszálta. A büntetőt a sértett magabiztosan lőtte a jobb alsó sarokba (1-1).
  • 70. perc: egy előre fejelt labdát Korcsmár vett le a 16-oson belül, jól fedezte azt, egy román védő azonban buktatta. A 11-est Dzsudzsák higgadtan lőtte a kapu jobb oldalába (2-1).
  • 92. perc: egy előre vágott labdára Maxim próbált lecsapni, de Varga és Mészáros közös erővel megállította, a labda azonban a második hullámban érkező Chipciu elé került, aki Király alatt a kapu közepébe gurított (2-2).

A Puskás Ferenc Stadion melletti szurkolói rendezvény résztvevői megadták az alaphangulatot, ugyanis a kezdő sípszó előtt tűzijátékkal üzentek kedvenceiknek.

A szurkolók behallatszódó bíztatása mellett kissé görcsösen, sok technikai hibával kezdett a magyar csapat, ennek ellenére Vanczák fejesével korán vezetést szerzett. Nem sokkal később Mészáros és Király kis híján összeügyetlenkedte a románok egyenlítő találatát, de a debreceni védő egy óriási mentéssel helyre hozta hibáját. A góltól magabiztosabb lett a hazai gárda, Szalai akár növelhette volna az előnyt. Nem sokkal a félidő vége előtt hatalmas helyzetet puskáztak el a vendégek.

A fordulást követően főként a középpályán zajlott a játék, Egervári Sándor ezt a “szekciót” erősítve Szabics helyett Vargát küldte a pályára. A második játékrész első nagy helyzete a magyaroké volt, ezúttal is Szalai járt közel a gólszerzéshez. A 68. percben szinte a semmiből egyenlítettek a románok, Mutu büntetőből volt eredményes. Szinte az ellentámadásból ismét vezetést szerzett a magyar válogatott, a saját kapujánál egy perccel korábban hibázó Korcsmár harcolta ki a 11-est, amit Dzsudzsák magabiztosan értékesített.

A hajrára Kovács István személyében újoncot avatott a válogatott, ám a fiatal fehérvári futballista nem örülhetett győzelemnek, ugyanis a csereként beállt Chipciu a 92. percben egy lecsorgó labdát a kapuba vágva egyenlített.

Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya:

“Az, hogy rúgtunk két gólt, mindenféleképpen dicséretes, ezzel meg is kellett volna nyernünk a mérkőzést, de sajnos hátul nem figyeltünk oda kellőképpen a végén. Keserűség van a játékosokban, egy megnyert mérkőzésen vesztettünk két pontot.”

Victor Piturca, a román válogatott szövetségi kapitánya:

“Nagyon nehéz mérkőzésre számítottam, így is volt, szerencsénk, hogy a végén tudtunk egyenlíteni. Jól küzdöttünk az utolsó pillanatig. Ugyanakkor nem örülök, hogy ismét egy pontrúgásból kaptunk gólt. Innentől kezdve a török válogatottal együtt ismét egy hármas versenyfutásról beszélhetünk a hollandok mögött.”

skt \ sgg \ sgj \ gte

MTI 2013. március 22., péntek 23:02

Related Articles

Leave a Reply