Macedóniában folytatná sorozatát Szlovákia

2014. November 14. Friday in Hírek, UEFA EURO-2016

Fantasztikusan kezdte az Európa-bajnoki selejtezőket a szlovák labdarúgó-válogatott, amely eddig minden várakozást felülmúlva három meccsen aratott három győzelmével vezeti a C csoportot. Ján Kozák szövetségi kapitány együttese előtt Ukrajnában győzött 1-0-ra, majd hazai pályán 2-1-re legyőzte Spanyolországot, végül 3-1-re nyert Fehéroroszországban is.

Marek Hamsik

A következő fellépésre Szkopjéban kerül sor, ahol a hárompontos hazaiak nem bukhatnak el, ha komolyan gondolják az Eb-szereplés kiharcolását.

“Számunkra ez a rajt fantasztikus volt, három mérkőzésen kilenc pontot szeretünk, de ha negyedszer is nyerni akarunk, akkor fel kell készülnünk, amennyire csak lehetséges. Semmit sem változtattunk a felkészülésen, ugyanabban a szellemben várjuk a macedóniai mérkőzést, mint az eddigieket” – nyilatkozta a szlovák kapitány.

Kozák elmondta, hogy Macedónia egy kiszámíthatatlan balkáni csapat, amely bárki ellen képes felszívni magát, ezért nagyon nehéz találkozóra számít. Gyömbér Norbert sérülése miatt nem játszhat, így helyére Saláta Kornél került a keretbe.

Az olasz Napoli középpályása, Marek Hamsik felépült, és azt jelezte, készen áll a játékra, de ott lehet a mérkőzésre benevezett keretben az izomsérülését kezeltető PAOK- csatár, Robert Mak is.

A keretbe két fiatal újonc – Patrik Hrosovsky (Viktoria Plzen) és Andrew Duda (Legia Warsawa) – is meghívást kapott, a kapitány elmondása szerint a tehetséges futballistákat azért válogatta be, hogy lássa, hogyan viselkednek a legjobbak között.

Macedónia hazai győzelmére 4.50 az odds, a döntetlenre 3.40, míg a szlovákok szombati vendégsikerére 1.95 szorzóval lehet fogadni. A felek korábban hatszor játszottak egymással, de a macedónok még nyeretlenek: két döntetlen mellett négyszer kikaptak. A macedónoknak lenne is miért revánsot venni, a válogatott legnagyobb hazai vereségét 2001 októberében éppen Szlovákia ellen szenvedte el, igaz, a 0-5-ös botlásra akadt egy hat évvel korábbi példa Belgium ellen is.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply