Advocaat bízik az Eb-döntőben

2014. November 14. Friday in Hírek, UEFA EURO-2016

Dick Advocaat
Bár kicsit zaklatottan kezdte a 2016-os Európa-bajnokság selejtezőit a szerb labdarúgó-válogatott, Dick Advocaat szövetségi kapitány biztos abban, hogy sikerül kiharcolni a kvalifikációt a franciaországi kontinensviadalra.

 

A csapat egy örményországi szerény 1-1-es döntetlennel nyitott, majd a hazai pályán játszott Albánia elleni mérkőzése 0-0-s állásnál félbeszakadt. Pénteken Belgrádban Dánia ellen lehetne megszerezni az első három pontot az északiak ugyanis jelenleg előnyösebb helyzetben vannak. Örményország 2-1-es legyőzése mellett ugyanis Albániában 1-1-es döntetlen született, míg legutóbb Koppenhágában kikaptak a portugáloktól.

“Jó csapatunk van, amelynek igenis van önbizalma. Érzem magunkban az ellenállhatatlan vágyat, hogy kiharcoljuk az Eb-döntőbe kerülést, van egy olyan érzésem, hogy ez sikerülni is fog” – nyilatkozta Advocaat.

A holland kapitány annak ellenére beválogatta Aleksandar Kolarovot, hogy a Manchester City védője még a Manchester United elleni városi rangadó előtti bemelegítés alatt megsérült. “A játékos számára fontos a válogatott, így a keret tagjaként velünk készül, az orvosi stábfolyamatosan ellenőrzi az állapotát, és bár nem szeretnék kockáztatni, még az is elképzelhető, hogy pályára léphet” – mondta róla Advocaat.

Érdekesség, hogy a két nemzet még sohasem találkozott egymással a nagy Jugoszlávia felbomlása óta. Előtte hét meccsen a dánok kettő, a jugoszlávok öt sikert arattak. Az északiak legemlékezetesebb győzelme az 1984-es Eb-n volt, ahol Frank Arnesen kettő, Klaus Berggreen, Preben Elkjaer-Larsen és Jan Lauridsen egy-egy góljával 5-0-ra győztek.

Legutóbb az 1992-es Eb-selejtezők során futott össze a két nemzet, akkor Dánia otthon kikapott 2-0-ra, de Belgrádban 2-1-re nyert. Akkor a jugoszlávok megnyerték ugyan a csoportot, de a délszláv háború miatt végül a dánok jutottak ki az Európa-bajnokságra, amelyet óriási meglepetésre meg is nyertek.

Dánia péntek esti sikerére 3.90 az odds, a döntetlenre 3.25, míg Szerbia hazai győzelmére 2.15 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply