Löw: Ez még csak a kezdet

2014. July 14. Monday in Hírek, Világbajnokság 2014

Mario Götze

Joachim Löw, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya hiszi, hogy a világbajnoki cím csak egy újabb mérföldkő volt a nationalelf történetében.

 

Mario Götze hosszabbításban szerzett góljának köszönhetően Németország negyedik alkalommal nyert világbajnokságot. Löw már hosszú évek óta foglalkozik ezzel a társasággal, és mivel csapata relatív fiatal játékosokból áll, még sok lehet benne az eredményességet tekintve. A vb-győztes keretből mindössze két játékos, Miroslav Klose – aki valószínűleg utolsó meccsét játszotta a nemzeti tizenegyben – és Roman Weidenfeller múlt el 30 éves.

“Úgy hiszem, ez a siker lökést fog adni nekünk a jövőben, hiszen nincs sok játékosunk, akik már elmúltak harminc évesek” – mondta a szövetségi kapitány. “Nézzék meg Götzét, Thomas Müllert, Mesut Özilt vagy Marko Reust, aki nem is volt itt. Rengeteg olyan játékosunk van, akik még sok mindent letehetnek az asztalra karrierjük alatt. Kettőezer-tízben egy nagyon fiatal csapattal szerepeltünk a dél-afrikai világbajnokságon, de köszönhetően a Bundesligának és a benne szereplő fiatal játékosoknak, szépen helytálltunk.”

Löw szerint a 2000-es évek elején a német futball kisebb válságot élt meg, még akkor is, ha 2002-ben döntőt játszhatott, melyet elveszített Brazíliával szemben 2-0-ra. A szakember kiemelte a német klubok fontosságát, hogy bátran mernek nyúlni a fiatalokhoz, majd azt is elárulta, mit mondott Götzének a pályára küldése előtt.

“Mario egy csodafiú, bármelyik pozícióban képes játszani” – folytatta Löw. “Tudom róla, hogy bármikor képes eldönteni egy mérkőzést, és ezúttal egy remek mozdulat után talált a kapuba. Azt mondtam neki, mutassa meg a világnak, hogy jobb Lionel Messinél és döntse el vb-trófea sorsát.”

A német válogatott győzelmét a 2016-os Európa-bajnokságon 4.50 szorzóval lehet megjátszani, míg a spanyolokra 6.00, Franciaország végső sikerére pedig 7.00 az odds.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply