Lőrincz reméli, hogy kijönnek a hullámvölgyből

2014. April 5. Saturday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

A hazai pályán tavaly október óta veretlen, a tavasszal viszont még nyeretlen Lombard Pápa a tavasszal jó formában futballozó Pécset fogadja a labdarúgó-bajnokságban szombaton.
Lőrincz Emil

Lőrincz Emil szerint a Pápának van nagyobb vesztenivalója.

A tavasszal eddig öt fordulót rendeztek meg az NB I-ben, ezalatt a Lombard Pápa csupán három pontot szerzett (három döntetlen és két vereség), míg az anyagi gondokkal küzdő Pécs nyolcat (két győzelem, egy döntetlen, egy vereség), így a forma alapján a mecsekaljai együttes nevezhető a találkozó esélyesének. Ugyanakkor a Lombard hazai pályán 2013. október 19. óta nem kapott ki, ezt emelte ki Lőrincz Emil, a vendégek vezetőedzője is.

“A Pápa hazai környezetben bárki ellen veszélyes. Remek játékosaik vannak, említhetném akár Griffithst, Keneseit, Oroszt, vagy Sekourt, de vannak sérültjeik és eltiltott játékosaik is. Nehéz mérkőzésre számítok, Tóth Bálinték nem egyszer bebizonyították, hogy hazai élcsapatok ellen is képesek jól játszani és nyerni” – mondta Lőrincz, aki ennek ellenére győzni szeretne Pápán.

Szerinte ehhez az kell, hogy a rájuk jellemző szervezett csapatvédekezés mellett megfelelő számú helyzetet is ki tudjanak alakítani a pápai kapu előtt, és azokat be is tudják lőni. Lőrincz hozzátette: helyzeteik eddig is voltak, de a csapat egy kisebb hullámvölgybe került, és az utóbbi két meccsen ezek a helyzetek nem mentek be.

“Papíron a Pápának van nagyobb aggódni valója, de ezzel nem foglalkozunk. Jobban érdekel minket, hogy megnyerjük ellenük a mérkőzést” – mondta Lőrincz Emil.

A tabellán egyébként 22 forduló után a Pécs a nyolcadik helyen áll 33 ponttal, míg a Lombard a 12. pozícióban tanyázik 26 ponttal. A szombati mérkőzésen a hazai pályán játszó Pápa győzelmére 2.70 az odds, a döntetlenre 3.20, a Pécs sikerére pedig 2.60 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply