Lipcsébe szerződhet Gulácsi

2015. May 17. Sunday in Egyéb, Hírek

Gulácsi Péter, német lapértesülések szerint a Red Bull által támogatott Salzburg után a német másodosztályú RB Leipzignál folytathatja pályafutását.

Gulácsi Péter

A 25 éves, kétszeres válogatott játékos 2007-ben szerződött a Liverpoolhoz, de hiába töltött hat szezont az angol sztárklub kötelékében, csak felkészülési mérkőzésen lépett pályára, tétmeccsen nem. A liverpooliak háromszor is kölcsönadták, így 2009-ben a harmadosztályú Hereford, 2010-ben a szintén harmadik ligás Tranmere színeiben játszott, a 2011-12-es szezonban pedig a Hull Cityt erősítette 15 mérkőzésen.

A 2009-ben U20-as vb-bronzérmet szerzett kapus két éve döntött úgy, elege van másodhegedűs szerepköréből, akkor fogadta el a Salzburg ajánlatát. Az osztrákokkal tavaly bajnok és kupagyőztes lett, és bemutatkozhatott a nemzetközi kupában is.

Ugyan a magyar válogatott keretébe ritkán kerül be, a salzburgiak sportigazgatója, Ralf Rangnick nagyon jó véleménnyel van róla. “Azt hiszem, Gulácsi Péter egy kivételesen jó kapus, az új generáció tagja, aki szakmailag felkészült és rendkívül intelligens” – nyilatkozta róla a Leipziger Volkszeitungnak.

A lipcsei lap szerint a magyar labdarúgó hamarosan Németországba szerződik, a szintén a Red Bull támogatását élvező Bundesliga II-es RB Leipzig ugyanis vele erősítene.

Azt Rangnick korábban már elmondta, hogy még a német másodosztály is más dimenzió, mint az osztrák élvonal, így a Leipzig egyfajta fiókcsapat szerepet szánna a Salzburgnak.

Tavaly ősszel már felmerült, hogy a brazil védő André Ramalho, az osztrák válogatott támadó Marcel Sabitzer és a belga középpályás Massimo Bruno nyártól a német másodosztályban folytatja.

Bár sokáig feljutó helyen állt a csapat, az utolsó két fordulóban már nem léphet a dobogóra. Vasárnap a listavezető Ingolstadt otthonában meccsel, győzelmére 9/2 az odds, a döntetlenre 11/4, míg a hazaiak sikerére 8/13 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply