Lemondott Gerardo Martino Argentína kapitánya

2016. July 6. Wednesday in Egyéb, Hírek

Tata Martino
Nincsenek jó napjai Argentína labdarúgásának: a válogatott előbb büntetőkkel elveszítette a Copa América döntőjét Chile ellen, majd a gárda kapitánya, egyben legnagyobb sztárja, Lionel Messi bejelentette, hogy többet nem kíván pályára lépni a válogatottban, most pedig lemondott a szövetség kapitány, Gerardo “Tata” Martino.

A korábban a Barcelonánál is dolgozó (a katalánokkal csak egy Szuperkupa-győzelem jött össze neki) Martino 2014-ben, a világbajnokság után vette át az albiceleste irányítását. Vezetésével a csapat 19 győzelem mellett hét döntetlent és három vereséget ért el, és egymás után két évben jutott be a Copa América döntőjébe – igaz, mindkétszer elbukott, és mindkétszer Chile győzte le 11-esekkel.

Martino a hírek szerint a szövetség alelnökével, Claudio Tapiával találkozott, és jelezte neki, hogy nem elégedett az olimpiai csapat előkészületeivel. Martinónak kellett volna vezetnie az argentin csapatot a riói olimpián, de a keddi közleményben az áll, hogy az edző a teljes stábjával együtt távozik a posztjáról.

Korábban azt lehetett hallani, hogy a szövetség elhalasztotta az olimpiai csapat edzőtáborát, majd a helyzet tovább bonyolódott, mert kiderült, a klubok nagy része nem adott engedélyt a játékosoknak, hogy elhagyják a csapatot, és csatlakozzanak az olimpiai válogatotthoz.

Gerardo Werthein, az Argentin Olimpiai Bizottság elnöke nem zárta ki a lehetőségét annak, hogy az ország férfi csapata végül nem vesz részt a riói játékokon, ami hatalmas blama lenne egy olyan komoly futballmúlttal rendelkező országnak, mint a kétszeres világbajnok (1978, 1986) Argentína. A csapat a D csoportba került az olimpián, ahol Portugália, Honduras és Algéria lesz az ellenfele. Argentína végső győzelmére a szorzó 4.00, Brazília diadalára 2.50, a német sikerre 8.00.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply