Leekens nehéz meccset vár

2015. January 31. Saturday in Egyéb, Hírek

Bár Egyenlítői-Guinea labdarúgó-válogatottja nehezen jutott tovább az Afrika-kupa csoportküzdelmeiből, a tunéziai együttes szövetségi kapitánya, Georges Leekens úgy véli, nagyon nehéz lesz továbbjutniuk a házigazda ellen.

Georges Leekens

A hazaiak Kongó ellen 1-1-es, Burkina Faso ellen 0-0-s döntetlent játszottak, ám a mindent eldöntő utolsó fordulóban Javier Balboa és Iban Salvador góljaival 2-0-ra nyertek Gabon ellen. A 2004-es bajnok és a FIFA-világranglista 22. helyén álló Tunézia is öt pontot szerzett, de az észak-afrikaiak számára ez a B csoport megnyeréséhez is elég volt: a Zöld-foki szigetek és a Kongói Demokratikus Köztársaság elleni 1-1-es döntetlen mellett 2-1-re verték Zambiát.

“Tudjuk, hogy nem mi vagyunk a legjobbak, és nem mi játsszuk a legszebb futballt. De kvalifikáltuk magunkat a negyeddöntőbe, és én már ezzel is nagyon boldog vagyok” – nyilatkozta Leekens. a kapitány elmondta, hogy látták az ellenfél legutóbbi mérkőzést, és hallották, hogy a siker micsoda örömöt okozott a szurkolóknak.

“Egyenlítői-Guineának kiegyensúlyozott csapata van, nagyon sokat fejlődött. Nem lesz könnyű dolgunk, mert egy ország áll a riválisunk mögött. De magabiztos vagyok, szeretnénk továbbjutni” – tette hozzá.

Tunéziánál csak az ötgólos Algéria talált be többször a kapuba, Leekens kapitány leginkább a duplázó Ahmed Akaichi teljesítményében bízhat.

A világranglista-118. helyén szerénykedő hazaiak spanyol születésű középpályása, Juvenal Edjogo-Owono is tudja, hogy nem egy egyéni képességek dönthetnek a javukra.

“A mi erőnk az egységünkben rejlik. Amíg 2012-ben a közönség nem állt teljesen mögöttünk, most nagyon büszkék a csapatunkra” – nyilatkozta.

Egyenlítői-Guinea győzelmére 4.33 az odds, a döntetlenre 3.00, míg Tunézia sikerére 2.00 szorzóval lehet fogadni. A két csapat a vb-selejtezőkön játszott utoljára egymással, akkor Tunézia hazai pályán 3-1-re nyert, idegenben pedig 1-1-es döntetlen született.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply