Bogdán hihetetlen balszerencséje

2015. January 30. Friday in Angol Championship, Hírek

Bogdán Ádám
Szeptemberben egy kapufáról visszapattanó lövés eltörte az ujját, így se a Románia, se a Feröer-szigetek elleni idegenbeli Európa-bajnoki selejtezőn nem állhatott a magyar labdarúgó-válogatott rendelkezésére Bogdán Ádám. Most újabb hosszabb kihagyás következik.

 

A Bolton kapusa felépülése után sem tudta visszaszerezni a helyet a kezdőcsapatban, és hiába védett fantasztikusan januárban a Liverpool elleni FA-kupa-mérkőzésen, egy újabb, edzésen történő sérülés miatt ismét heteket kell kihagynia.

A másodosztályban szereplő klub honlapja szerint a kapus a csütörtöki tréningen szenvedett bokasérülést, és ha hinni lehet az elsődleges diagnózisnak, akkor a bokaszalag-húzódás miatt legalább hat hetet ki kell hagynia. Így viszont elképzelhető, hogy lemarad a március 29-i, Görögország elleni hazai Eb-selejtezőről is.

“Úgy tűnt, mintha a lába beakadt volna a fűbe. Ő ugyan elindult az egyik irányba, de a bokája letapadt” – nyilatkozta Neil Lennon menedzser. “Sajnos van ilyen a futballban, várjuk a végleges diagnózist vele kapcsolatban. Sajnos nagyon komoly balszerencse-sorozat ér bennünket az utóbbi időben.”

A sérülés azt jelenti, hogy Bogdán a kispadon sem ülhet a szombati, Wolverhampton Wanderers elleni hazai bajnokin. A 16. helyen álló hazaiak sikerére 2.87 az odds, a döntetlenre 3.30, míg a 11 ponttal többet gyűjtött, hetedik helyen lévő vendégek győzelmére 2.70 szorzóval lehet fogadni.

Mivel így Andy Lonergan mögött csak a teljesen tapasztalatlan, a klub színeiben tétmeccsen még nem védett Ross Fitzsimons maradt tartaléknak, a Bolton azonnal kölcsönvette egy hónapra a Manchester United negyedik kapusát, Ben Amost.

A 24 éves, egykori korosztályos válogatott kapus eddig mindössze egyszer védhetett a Premier League-ben, még 2012. január 31-én a Stoke City ellen. Igaz azt is kevesen mondhatják el, hogy ugyanannyi PL-szereplésük van, mint Bajnokok Ligája-fellépés, Amos ugyanis a BL-ben is szerepet kapott, még 2010 decemberében a Valencia ellen.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply