Lahm nem akar a baloldalon játszani

2014. May 27. Tuesday in Hírek, Világbajnokság 2014

Philipp Lahm

A Bayern München labdarúgója kijelentette, hogy a válogatottban a jövőben nem kíván a bal oldalon szerepelni, ám az már mindegy, hogy középpályásként vagy védőként számít rá a kapitány.

 

Philipp Lahm sokoldalúságára jellemző, hogy az évek során megannyi poszton bevethető volt a válogatottban és klubcsapatában egyaránt. A rutinos focista a válogatottban a bal és a jobb oldalon is szerepelt már, míg a Bayern Münchenben a védelem minden pontján kapott már szerepet, sőt, már középpályásként is megállta a helyét.

A 105-szörös válogatott játékos a münchenieknél idén újabb szerepkört próbálhatott ki, Josep Guardiola ugyanis nem a védelemben, hanem egy sorral előrébb számított a játékára. Lahmra ezen a poszton sem volt panasz, de tény, hogy sokak szerint a hátsó alakzatban több hasznát lehet venni a játékának.

Lahm most a válogatottal a világbajnokságra készül, és kijelentette, hogy a jövőben csak a jobb oldalon szeretne szerepelni a címeres mezben.

“Már többször kijelentettem korábban, hogy a jobb oldalon akarok játszani, és ezt az elhatározásomat nem változtatta meg semmi. Az már mindegy, hogy védőként, vagy középpályásként kell játszanom. Most inkább érzem magam középpályásnak, de ez azért lehet, mert ebben az évben azon a poszton játszottam többet” – jelentette ki Lahm.

A német válogatott Portugáliával, Ghánával és az Egyesült Államokkal mérkőzik a világbajnokság csoportküzdelmei során. A németek június 16-án Portugália ellen mutatkoznak be a vb-n: a németek sikerének az oddsa 1.90, a döntetlenre 3.40, a portugálok sikerére 4.00 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply