Lahm bokatörést szenvedett

2014. November 18. Tuesday in Egyéb, Hírek

Philippe Lahm
Három hónapos kihagyás vár Philipp Lahmra, a Bayern München világbajnok labdarúgójára, aki a bajorok keddi edzésén bokatörést szenvedett. A játékos a jobb bokáján sérült meg, ölben kellett levinni a pályáról.

 

“Sajnos nagy csapás a klub számára, de a csapatkapitány Philipp Lahmra bokatörés miatt műtét vér, és három hónapig nem állhat a csapat rendelkezésére” – írta a Bayern saját Twitter-oldalán. Az évekig jobbhátvédként játszó középpályás a kulcsembere volt Pep Guardiola együttesének, idén mind a 11 bajnokin játszott, és két gólt szerzett.

A helyzet furcsaságát az adja, hogy Lahm órákkal korábban a Bayern hivatalos honlapjának adott interjút, amelyben azt ecsetelte, hogy milyen jó, hogy a világbajnokság után lemondta a válogatottságot, hiszen az ilyen időszakokban extra pihenőhöz juthat.

“Ez így nagyon kényelmes, hiszen pár nap szünet vár rám, ezalatt pihenhetnek, és feltöltődhetek a családom körében. Az elmúlt években, már szinte csak hétköznapjaim voltak” – nyilatkozta. Ekkor még nem tudhatta, hogy a pihenés helyett egy hosszabb kényszerszünet vár rá.

Lahm sérülése esélyt adhat a dán Pierre-Emile Höjbjernek, aki ugyan szintén sérüléssel bajlódott, és kihagyta a pénteki Szerbia elleni idegenbeli Európa-bajnoki selejtezőt, de izomproblémái sokat javultak, így a hét végén már biztosan pályára léphet.

A bajoroknál rengeteg a hiányzó, Thiago Alcantara, Javi Martinez és David Alaba sérült, Bastian Schweinsteiger és a középhátvéd Holger Badstuber ugyan már megkezdte az edzéseket, de még nem tudni, hogy játszhatnak-e a hét végi Hoffenheim elleni bajnokin. De kérdéses még a gyengélkedő Jerome Boateng és Manuel Neuer szereplése is.

A Bundesligában még veretlen Bayern hazai győzelmére 1.14 az odds, a döntetlenre 8.00, míg a Hoffenheim idegenbeli sikerére 15.00 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply