Lagerbäck folytatná Izland jó szereplését

2016. June 26. Sunday in Hírek, UEFA EURO-2016

Lars Lagerbäck
Története legnagyobb sikerét érte el Izland válogatottja azzal, hogy kiharcolta a részvételt a franciaországi Európa-bajnokságon.

A tornán innentől kezdve minden részsiker újabb mérföldkőnek számít, a csapat két döntetlennel és Ausztria legyőzésével veretlenül tovább is jutott a magyarok csoportjából, és hétfőn Anglia ellen továbbírhatja történelmét.

A siker egyik fő letéteményese Lars Lagerbäck, a 67 éves svéd szakember hosszú edzői karrierje egyik legszebb időszakát éli. És ahogy a Guardian írta róla: sok szempontból egy igazi anti José Mourinho, hiszen sohasem róla szól a történet, sokkal inkább a válogatottról.

“Eddig hat alkalommal vezettem csapatot Anglia ellen, és még sohasem kaptam ki” – büszkélkedett a szakember. A mérleghez hozzátartozik, hogy két győzelem mellett négy döntetlen sikerült, azaz az angol sajtó szerint egyértelmű, mire lehet számítani: egy szervezett, kőkemény védelemre és gyors ellentámadásokra.

Lagerbäck úgy fogalmazott, őt nem érdekli a kritika, miszerint unalmas focit játszik a csapata, számára az eredmény a legfontosabb. “Nem szeretem, amikor az emberek szórakoztató és vonzó futballról beszélnek. Számomra csak jó vagy rossz futball létezik” – nyilatkozta.

A tréner jól ismeri kollégáját, Roy Hodgsont is, hiszen 1983 és 1989 között mindketten a svéd bajnokságban dolgoztak: Lagerbäck az Arbraa BK és a Hudiksvalls ABK, míg Hodgson az Örebro SK és a Malmö FF csapatait irányította.

Izland hétfői győzelmére a szorzó 8.50, a döntetlenre 3.90, míg Anglia sikerére 1.53. A két csapat eddig kétszer találkozott egymással: 1982. június 2-án 1-1-es döntetlen született, míg 2004. június 5-én Anglia 6-1-re nyert. Érdekesség, hogy ezen a mérkőzésen már játszott a jelenleg is Eb-keretben lévő Wayne Rooney, aki két gólt is szerzett.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply