Labdarúgó NB I – Újpesti pontszerzés Székesfehérváron

2012. December 3. Monday in Eredmények, Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Az Újpest 1-1-es döntetlent ért el a Videoton vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén.

OTP Bank Liga, 17. forduló:

Videoton FC-Újpest FC 1-1 (1-1)

  • Székesfehérvár, 3000 néző, v.: Kassai
  • gólszerzők: Renato Neto (26.), illetve Remili (8.)
  • sárga lap: Kovács I. (23.), Renato Neto (79.), illetve Balogh B. (25.)
Videoton FC:

Bozovic – Szolnoki, Vinícius, Kaká, Héctor Sánchez (Paraiba, 66.) – Renato Neto, Sándor Gy., Kovács I. (Torghelle, 75.), Mitrovic (Oliveira, 30.), Gyurcsó – Nikolics

Újpest FC:

Balajcza – Proesmans, Aarab, Chema Antón, Iandoli – Remili, Stanisavljevic, Balogh B., Szélesi, Christ – Kabát

A Videoton szurkolóinak legnagyobb ultracsoportja, a Red Blue Devils megalakulása 20. évfordulóját ünnepelve látványos élőképpel és tűzijátékkal rukkolt elő a találkozó előtt. A meccset ugyanakkor a lilák kezdték tüzesebben, gyors vezetésükhöz Bozovic nagy kapusbakija is hozzájárult. A bekapott gól után a hazaiak magukhoz ragadták az irányítást, s egy szabadrúgás után sikerült egyenlíteniük. A szünetig főként mezőnyben csatáztak a felek, a legnagyobb eseményt a fehérvári hálóőr bizonytalan megmozdulásai jelentették.

A fordulás után többnyire az Újpest térfelén zajlott a játék, a Videoton nagy erőket mozgósított a vezető találat megszerzéséért, de a szervezetten védekező fővárosiak nem engedték gólhelyzetig jutni a hazai támadásokat. Az utolsó negyedórában már rendre hat játékos fejlődött fel a fehérváriak akcióihoz, de a kapu közvetlen közelébe csak a legvégén sikerült eljutniuk. A Videoton többet tett a sikerért, de az 1-1-es döntetlen igazságos eredménynek mondható.

sgj \ slr \ nrs

MTI 2012. december 2., vasárnap 18:37

Related Articles

Leave a Reply