Labdarúgó NB I – Lovric büntetőt védett, Honvéd-siker Fehérváron

2012. August 12. Sunday in Eredmények, Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

A hosszabbításban Kemenes Szabolcs kapus kiállítását követően Ivan Lovric védő hárította Nikolics Nemanja 11-esét, így a Budapest Honvéd nyert az előző idényben ezüstérmes Videoton otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 3. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén.

A kispestiek sikerükkel – a mezőnyben egyedüliként – továbbra is százszázalékos teljesítménnyel vezetik a tabellát.

OTP Bank Liga, 3. forduló:

Videoton FC-Budapest Honvéd 0-1 (0-1)

Székesfehérvár, 2500 néző, v.: Szabó Zs.
gólszerző: Zivanovic (11.)
kiállítva: Kemenes (92.)
sárga lap: Mitrovic (20.), Haraszti (38.), Caneira (42.), Kovács I. (62.), Renato Neto (69.), illetve Diaby (20.), Ignjatovic (29.), Lovric (76.), Faggyas (79.), Kemenes (81., 92.), Baráth (94.)

Videoton:

Bozovic – Brachi, Caneira, Szekeres (Nikolics, 59.), Hector – Mitrovic, Renato Neto – Haraszti (Gyurcsó, 59.), Kovács I., Walter Lee (Oliveira, 71.) – Torghelle

Honvéd:

Kemenes – Lovric, Debreceni, Ignjatovic, Baráth – Diarra (Vécsei, 60.), Johnson, Zivanovic, Ivancsics (Faggyas, 72.) – Diaby (Vernes, 67.), Délczeg

A genti siker, azaz az Európa Liga 3. selejtezőkörében aratott győzelme és továbbjutása után a Videoton FC a bajnokság harmadik fordulójában ismét tartalékosan lépett pályára a százszázalékos Budapest Honvéd ellen. A fehérváriak kezdték aktívabban a találkozót, de a védelem egyetlen megingása elég volt ahhoz, hogy a vendégek vezetést szerezzenek. A félidő derekán paprikás hangulat jellemezte a találkozót: amíg a játékvezető Paulo Sousát utasította rendre, addig a háta mögött a pályán lévő játékosok akaszkodtak össze. Inkább a küzdelem és a rengeteg szabálytalanság dominált a játékrész hátralévő idejében, mintsem a szép játék.
A fordulás sem hozott sok változást. A Videoton birtokolta többet a labdát, azonban támadásaiban nem volt átütőerő. Paulo Sousa háromvédős játékra állt át, támadókkal frissítette csapatát, de ennek eredményét már csak a lelátóról követhette, mert Szabó Zsolt játékvezető reklamálás miatt elküldte a kispadtól. A fehérváriak továbbra is képtelenek voltak gólveszélyes támadás vezetésére, így hiába játszottak fölényben, a szervezetten futballozó Honvéd őrizte előnyét. Még úgy is, hogy a hosszabbításban Kemenes kapus megkapta második sárgája után a piros lapot, és a Videoton büntetőt lőhetett. Nikolics lövését Lovric bravúrral védte, így a Honvéd megérdemelten vitte el a három pontot Székesfehérvárról.

sho \ sgj \ sma

MTI 2012. augusztus 12., vasárnap 17:48

Related Articles

Leave a Reply