Labdarúgó NB I – Fordított és nyert az Újpest

2013. August 24. Saturday in Eredmények, Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Az Újpest hátrányból fordítva végül magabiztos, 6-1-es győzelmet aratott a vendég, újonc Mezőkövesd felett a labdarúgó OTP Bank Liga 5. fordulójának utolsó szombati mérkőzésén.

OTP Bank Liga, 5. forduló:

Újpest FC – Mezőkövesd-Zsóry FC 6-1 (2-1)

  • Szusza Ferenc Stadion, 1985 néző, v.: Solymosi
  • gólszerző: Simon K. (31., 51.), Ahjupera (44., 65.), Tshibuabua
  • (83.), Kabát (91.), illetve Menougong (16.)
  • sárga lap: Vermes (66.), Balogh B. (80.), illetve Hegedűs Cs. (17.), Irhás (26.), Petneházi (30.)
Újpest:
  • Balajcza – Vermes (Litauszki, 86.), Antón, Juanan – Lázár B. (Kabát, 66.), Balogh B., Vasiljevic, Ligot, Simon K. (Horváth R., 81.) – Ahjupera, Tshibuabua
Mezőkövesd:
  • Szántai – Hegedűs Cs., Szalai, Hegedűs D., Éles – Irhás (Olasz, a szünetben), Dobos, Farkas B., Petneházi (Bagi, 73.) – Balajti (Bogdány, 59.), Menougong

A meccs kezdetén az Újpest volt aktívabb, ezek után meglepetésre – egy remekül kivitelezett kontratámadás végén – a vendégek jutottak előnyhöz. A gól lendületet adott a Mezőkövesdnek, amely néhány percre beszorította a hazaiakat, így – hasonlóan a nyitó találathoz – némileg váratlanul hatott, hogy egyenlített az Újpest. A szünetig jó iramban folyt a játék, s a lila-fehérek közvetlenül a pihenő előtt, egy tetszetős támadást befejezve megfordították az állást.

Amilyen jól zárult az első játékrész hazai szempontból, olyan jól kezdődött a második, Simon Krisztián ugyanis másodszor is eredményes volt. Megnyugtató, kétgólos előnye birtokában visszavett a tempóból az Újpest, a Mezőkövesd pedig nem találta az ellenszert a fővárosiak játékára, ráadásul a félidő derekán egy elkerülhető gólt is kapott – az észt Jarmo Ahjupera is duplázott -, így végképp eldőlt a találkozó. A hajrában újabb két gól született, így a vége kiütéses Újpest-siker lett.

slr \ bku

MTI 2013. augusztus 24., szombat 23:02

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply