Labdarúgó NB I – Az utolsó pillanatban nyerte meg a Ferencváros a derbit

2013. March 11. Monday in Eredmények, Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

A Ferencváros hazai környezetben 2-1-re nyert az ősi rivális Újpest ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójának vasárnapi rangadóján. A győztes gólt Vladan Cukic a 92. percben szerezte.

A 212. rangadót követően az összesített mérleg ferencvárosi fölényt mutat: eddig 95 zöld-fehér győzelem mellett 60 újpesti siker és 57 döntetlen született.

Labdarúgás - OTP Bank Liga - Ferencváros-Újpest FC

Budapest, 2013. március 10.
Az újpesti Dusan Vasiljevics(b) és a ferencvárosi Muhamed Besics (j) a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójában játszott Ferencváros-Újpest FC mérkőzésen, az FTC Üllői úti Albert Flórián Stadionjában 2013. március 10-én.
MTI Fotó: Beliczay László

OTP Bank Liga, 19. forduló:

Ferencváros-Újpest FC 2-1 (1-0)

  • Albert Stadion, 16 ezer néző, v.: Solymosi
  • gólszerzők: Somália (42.), Cukic (92.) illetve Kabát (51.)
  • sárga lap: Christ (45.), Kabát (47.)
Ferencváros:
  • Jova – Somália, Gyömbér, Besic, Sváb – Józsi – Martinus (Leonardo, 78.), Abroah (Klein, 59.), Cukic (Hakola, 94.), Jenner – Böde
Újpest:
  • Balajcza – Szélesi, Vermes, Mihajlovic, Iandoli – Balogh B., Vasiljevic, Simon K. – Christ, Kabát – Moraes (Lázár B., 75.)

Már egy órával a kezdő sípszó előtt megtelt az Albert Stadion, így több mint 16 ezer néző előtt indult újtára a labda a 212. Ferencváros-Újpest derbin. Nem maradt el a találkozót megelőző kölcsönös üzengetés, sálégetés és petárdadobálás, ugyanakkor a hazai drukkerek az egész stadiont betöltő élőképpel fogadták a csapatokat.

Az első félidőben némiképpen a zöld-fehérek futballoztak fölényben, két nagy helyzetet el is puskáztak: előbb Cukic volt képtelen egy méterről az üres kapuba fejelni, majd Jenner már Balajczán is túlhúzta a labdát, de a földön fekvő védő fejét találta el. Aztán a 42. percben a meglepetésre a jobbhátvéd posztján szereplő Somália gondolt egyet és elindult befelé, majd 18 méterről ballal hatalmas erővel kilőtte a jobb felső sarkot.

A második játékrész megkezdése csúszott a szurkolók pályát körülölelő görögtüzes koreográfiája miatt, de amint felszállt a füst, egymásnak estek a csapatok. Az 51. percben aztán a vendégszektor “robbant fel”, amikor egy mintaszerű bal oldali akció végén Iandoli tökéletes középre adása után Kabát közelről kotorta a kapuba a labdát. Nem sokkal később a vezetést is megszerezhette volna a vendégcsapat, de Vasiljevic fejesénél Jova óriási bravúrral mentett. Mindeközben az újpesti fanatikusok szektorában egy nagyobb tűz égett, melyet feltépett székekkel tápláltak. A 65. percben Jenner szögletére kellett perceket várni, mivel különböző tárgyak hullottak a pályára, és emiatt esély sem volt elvégezni a sarokrúgást. Amint erre lehetőség nyílt, szinte azonnal majdnem gólt szerzett a Ferencváros, de a labda a felső lécről Balajcza kezébe esett.

A 81. percben Kabátot akadályozták a hazai szurkolók a szöglet elvégzésében, a játékvezető ekkor mondatta be először, hogy akár le is fújja az összecsapást, ha a rendzavarás folytatódik.
A hajrában nem alakult ki helyzet, majd a 92. percben amikor már szinte mindenki azt hitte, hogy döntetlen marad az eredmény, jött Cukic és egy hatalmas bombagóllal eldöntötte a derbit.
Szinte bizonyosan utoljára játszottak egymással az ősi riválisok az Albert Stadionban. A korábbi tervek szerint a mostani lett volna az utolsó bajnoki mérkőzés a zöld-fehérek 1974-ben átadott otthonában, mielőtt lebontják, ugyanakkor a munkálatok megkezdésének időpontja egyelőre csúszik.

sgg \ sgr \ bku

MTI 2013. március 10., vasárnap 18:49

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply