Labdarúgó NB I – Az FTC nyerte az örökrangadót Győrben

2013. May 19. Sunday in Eredmények, Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

A Ferencváros 2-0-s győzelmet aratott Győrben az MTK Budapest felett a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójában, a szombati örökrangadón.

Labdarúgó NB I - Ferencváros-MTK Budapest

Győr, 2013. május 18. Rafa Wolfe, az MTK (b) és Orosz Márk, a Ferencváros (j) játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójában, a Ferencváros-MTK Budapest mérkőzésen a győri ETO Parkban 2013, május 18-án. A Ferencváros 2-0-ra nyerte a mérkőzést. MTI Fotó: Krizsán Csaba

A kék-fehérek vereségével a Videoton nagy esélyt kapott az ezüstérem megszerzésére, mert ha esti mérkőzését megnyeri, hat pontra növeli előnyét, míg az MTK-nak a harmadik helye is veszélybe kerülhet a Honvéd esetleges győzelmével.

A találkozót a jövő hét keddi Depeche Mode-koncert miatt nem a zöld-fehérek ideiglenes otthonában, a Puskás Ferenc Stadionban rendezték.

OTP Bank Liga, 28. forduló:

Ferencváros-MTK Budapest 2-0 (0-0)

  • Győr, 2500 néző, v.: Kassai
  • gólszerzők: Somalia (52.), Böde (68.)
  • sárga lap: Poór (63.)
Ferencváros:
  • Jova – Somalia, Besic, Klein, Sváb – Ionescu (Holman, 54.), Gyömbér, Cukic, Józsi, Orosz (Martinus, a szünetben; Peric, 80.) – Böde
MTK Budapest:
  • Groppioni – Wolfe (Nagy T., 59.), Kálnoki Kis, Vukmir, Hidvégi – Vass, Zsidai, Kanta J., Pölöskei (Poór, a szünetben), Ladányi – Balajti (Tischler, 70.)

Az első perctől kezdve a Ferencváros irányított, az MTK rendkívül pontatlanul játszott, ennek ellenére az első félidő legnagyobb helyzetét a kék-fehérek hagyták ki. A folytatásban is a ferencvárosiak futballoztak fölényben, s elszántabb, győzelemre törő játékuk eredményre vezetett, így megérdemelten gyűjtötték be a három pontot.

sgj \ sgr \ bku

MTI 2013. május 18., szombat 16:09

Related Articles

Leave a Reply