Labdarúgó NB I – A Ferencváros nyerte a 203. örökrangadót

2013. August 17. Saturday in Eredmények, Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

A Ferencváros kétgólos győzelmet aratott az MTK felett a labdarúgó OTP Bank Liga 4. fordulójának “örökrangadóján”. Ez volt a két csapat történetének 203. egymás elleni mérkőzése, a zöld-fehéreknek ez volt a 83. sikerük, e mellett az MTK 74-szer győzött, 46–szor pedig döntetlennel zárult az összecsapás.

OTP Bank Liga 4. forduló:

Ferencváros-MTK Budapest 2-0 (1-0)

  • Puskás Ferenc Stadion, 7500 néző, v.: Farkas
  • gólszerzők: Józsi (24., 11-esből), Holman (56.)
  • sárga lap: Cukic (28.), Adams (58.), illetve Vukmir (35.), Nagy T. (71.), Ladányi (86.), Kálnoki Kis (87.)
Labdarúgó NB I - Ferencváros-MTK Budapest

Budapest, 2013. augusztus 17.
Poór Patrik, az MTK játékosa (b) és a ferencvárosi Jack Tuijp a labdarúgó OTP Bank Liga 4. fordulójában játszott Ferencváros – MTK Budapest mérkőzésen a Puskás Ferenc Stadionban 2013. augusztus 17-én.
MTI Fotó: Földi Imre

Ferencváros:
  • Jova – Gyömbér, Besic, Adams, Jovanovic – Cukic (Bönig, a szünetben), Józsi – Jenner, Böde, Holman (Ionescu, 87.) – Tuijp (Valpoort, 55.)
MTK:
  • Groppioni – Nagy T., Vukmir, Kálnoki Kis, Fejes – Poór, Pölöskei Zs., Kanta J. – Vass P. (Pál, 62.), Bese, Ladányi

Nagy lendülettel kezdett a Ferencváros, ám a vezetést mégis egy “ártatlan” szituációt követően szerezte meg. Nagy Tibor teljesen feleslegesen szabálytalankodott Holmannal szemben, a jogos büntetőt pedig Józsi higgadtan értékesítette. A félidő második részében fokozatosan javult az MTK játéka, de az eredmény nem változott.

A fordulást követően könnyedén egyenlíthetett volna a vendég alakulat, ám Jova nagyot védett. A zöld-fehérek nem sokkal később növelték előnyüket, Holman fejjel volt eredményes. A folytatásban a hazaiak magabiztosan őrizték előnyüket, az MTK-t kissé megtörte a második kapott gól, így még a szépítésre sem maradt ereje.

sgg \ bku

MTI 2013. augusztus 17., szombat 23:05

Related Articles

Leave a Reply