Külföldi edzőt szeretne a mecedón szövetség

2015. April 9. Thursday in Egyéb, Hírek

A Macedón Labdarúgó Szövetség vezetése a gyenge eredmények miatt menesztette Bosko Gjurovski szövetségi kapitányt, és a helyi sajtó szerint külföldi edzővel képzelné el a folytatást.

Generic

Az 53 éves szakember – aki játékosként jugoszláv bajnok volt a Crvena zvezdával 1978-79-ben, öt évig pedig a japán Nagoya Grampus Eight másodedzőjeként dolgozott – 2013 novemberében került a válogatott élére. A szövetség az Európa-bajnoki szereplést tűzte ki célul, de a nagy várakozások ellenére a csapat eddig kimondottan gyengén szerepelt.

A C csoportban Luxemburg 3-2-es legyőzése mellett négy vereséget szenvedett, kikapott Spanyolországban (1-5) és Ukrajnában (0-1), hazai pályán pedig Szlovákia (0-2) és Fehéroroszország (1-2) is legyőzte.

Utóbbi, március 27-i vereség volt az utolsó csepp a pohárban, a szövetség úgy döntött, a kevés esély ellenére megpróbál új edzővel nekifutni a maradék öt csoportmeccsnek, hátha valami csoda folytán még megcsíphető a pótselejtezőt érő harmadik hely.

“Gjurovski lelkesedése és tapasztalata ellenére nem jöttek az eredmények, így váltanunk kellett, hátha egy friss erő még visszahozza a szerencsénket” – írta közleményében a szövetség.

Az Ekipa.mk portál szerint, ha mégis hazai szakember választanának, akkor esélyes lehet az FK Pelistert irányító Gjoko Hadzievski, aki 1996 és 1999 között már volt szövetségi kapitány, esetleg az a Cedomir Janevski, aki 2012. augusztus 21-től 2013. szeptember 27-ig betöltötte a posztot, de aztán egy belga másodosztályú ajánlatot fogadott el inkább.

Nagyobb esély mutatkozik ugyanakkor egy külföldi szakemberre, bár a macedónok maradnának a délszláv vonalnál. Az Ekipa szerint a szövetség már felvette a kapcsolatot a bosnyákokat vb-részvételhez segítő Safet Susiccal, illetve azzal a szerb Ljubinko Druloviccsal, aki két éve U19-es Eb-t nyert a szerbekkel.

Arra, hogy Macedónia megnyeri a C jelű Európa-bajnoki selejtező csoportot 2501.00 az odds, Spanyolország első helyére 1.10, a szlovákok elsőségére 7.50, Ukrajnáéra 21.00 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply