Klopp-pal folytatná a Dortmund

2015. April 9. Thursday in Hírek, Német Bundesliga

Jurgen Klopp
A Borussia Dortmundnál nagy változások lehetnek a nyáron, de a vezetőedzőnek nem kell aggódnia, nincs veszélyben az állása.

 

A Borussia Dortmund nagyravágyó tervekkel vágott neki a szezonnak, a bajnokságban és a nemzetközi porondon is fejlődést vártak a gárdától. Ehelyett hatalmas visszaesést produkált Jürgen Klopp együttese, a szezon első felében a kiesés elől menekült, volt az utolsó is a tabellán. Ugyan a Bajnokok Ligája csoportköréből simán továbbjutottak a dortmundiak, ám a Juventus elleni nyolcaddöntő már a végállomást jelentette a számukra.

Klopp együttese jelenleg a 10. a tabellán, lemaradása a még Európa Liga-indulást érő hatodik helytől már csak hat pont, de még versenyben van a Német Kupában is. A klub vezetése nem tagadja, hogy az idényben történtekre a nyáron reagálni fognak, de Michael Zorc sportigazgató szerint ezek a változások a vezetőedzőt nem érintik.

“Jürgen nagyon energikus és ambiciózus, és nagyon eltökélten igyekszik helyrehozni ezt a tragikus szezont, biztos vagyok benne, hogy jövőre vissza akar vágni a történtek után” – jelentette ki Zorc.

“De az tény, hogy a szezon végén át kell gondolni a történeket. Tény, hogy ha nem indulunk a következő szezonban a nemzetközi kupákban, akkor túl nagy a keret. De egyelőre még nem szabad ítéletet mondani, még célunk az EL-indulás elérése” – tette hozzá a sportvezető.

A Borussia Dortmund a hétvégén kikapott a Bayern Münchentől, de kedden hosszabbítás után 3-2-re verte a Hoffenheimet a Német Kupa negyeddöntőjében.

Szombaton a Borussia Mönchengladbach otthonában lép pályára a Dortmund: a hazai győzelem oddsa 2.80, a döntetlenre 3.30, a vendégek sikerére 2.50 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply