Koreai játékossal erősített a Diósgyőr

2014. September 12. Friday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Tomislav Sivic
Továbberősítette keretét a Diósgyőr labdarúgócsapata, a miskolci klub ugyanis csütörtökön szerződtette a három próbajátékon lévő dél-koreai játékos egyikét, Kim Ho Jungot.

 

A 24 éves középpályás több mint két hetet a csapattal készült, és játékával meggyőzte a szakvezetést arról, hogy érdemes szerződtetni. A korábbi korosztályos, U15-ös és U17-es válogatott Jung a Sangy University csapatában nevelkedett, legutóbb pedig a montenegrói FK Mornar keretében szerepelt, igaz, a 2013-14-es évadban csupán három mérkőzésen 49 percet töltött a pályán az osztályozóra kényszerülő együttesben.

Árki Gábor, a DVTK sportigazgatója a klub hivatalos honlapján elmondta, hogy a játékos nagyon jól teljesített az edzéseken, és hosszú távú befektetésként tekintenek rá. Hogy a játékos mikor lép pályára, nem tudni, várhatóan azért a szombati, Paks elleni idegenbeli rangadón nem szerepel még. A Paks győzelmére az odds, a döntetlenre , míg a szintén veretlen Diósgyőr idegenbeli sikerére szorzóval lehet fogadni.

“Nagyon büszke vagyok arra, hogy meg tudtam győzni a stábot arról, hogy érdemes engem leigazolni. A Debrecen elleni bajnokin személyesen is megtapasztalhattam, hogy milyen hangulat uralkodik a diósgyőri stadionban. Nem szeretnék csalódást okozni” – nyilatkozta a játékos.

Rossz hír a szakvezetésnek, hogy Gosztonyi András az egyik edzésen megsérült, és combizom-sérülése miatt 2-3 hetet ki kell hagynia.

A szombati bajnoki rangadó két csapata korábban 14 bajnokin csapott össze egymással, öt döntetlen mellett öt paksi, és négy diósgyőri sikert jegyeztek fel a krónikák. Érdekesség, hogy a Tolna megyei városban mindössze egyszer nyert a DVTK: éppen legutóbb, 2013. október 19-én Elek Ákos és Barczi Dávid góljaival 2-0-ra. Idén tavasszal viszont a Paks alaposan visszavágott, amikor simán, 4-0-ra győzött Diósgyőrben.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply