Klubot váltott Toulalan Franciaországon belül

2016. June 30. Thursday in Egyéb, Hírek

Jeremy Toulalan
Miközben az EB-n már csak nyolc csapat van versenyben, a nagy bajnokságokban beindult az átigazolási piac és egymás után köttetnek meg az üzletek.

A Girondins Bordeaux például a francia bajnokságon belül igazolt, és megszerezte a korábbi válogatott középpályást, Jeremy Toulalant a Monacóból. A 32 éves játékos szerződéséből egy év még hátra volt, ennek ellenére úgy döntött, távozik a nagyhercegség csapatától, és két évre írt alá a Bordeaux-hoz. “Három csodálatos idényt töltöttem a Monacóban, és büszke vagyok arra, hogy részese lehettem annak, amikor a csapat bekerült a francia bajnokság legjobbjai közé, és az európai elitbe. De eljött az idő, hogy bevállaljak egy új kihívást, ami révén egyben közelebb is kerülök az otthonomhoz, Nantes-hoz. Szeretnék köszönetet mondani a csapattársaknak, az edzői stábnak, és a klub minden tagjának, valamint természetesen a szurkolóknak is, akik mindig mellettem álltak” – nyilatkozta Toulalan.

A védekező középpályás az előző idényben bronzérmes lett a Monacóval, amellyel 2014-ből volt egy ezüstérme is. A Bordeaux viszont csak a 11. helyen végzett, úgyhogy egy élcsapatból egy középcsapathoz igazolt Toulalan, akinek a Girondins lesz az ötödik klubja. A pályafutását 2002-ben kezdte a Nantes-nál, ahol 2005-ben megkapta a bajnokság legjobb fiatal játékosának járó díjat. 2006-ban 7 millió fontért igazolt a Lyonhoz, amely akkoriban nemzetközi szinten is meghatározó csapat volt. A Lyonnal két bajnoki címet és egy francia kupát nyert, aztán 2011-ben a spanyol Málagához igazolt 11 millió euróért, és innen került a Monacóhoz 2013 nyarán 5 millió euróért. Toulalan 2006 és 2010 között a francia válogatottnak is alapembere volt, összesen 36 meccsen húzta magára a kék mezt.

A francia válogatott még az Eb-n is érdekelt, a negyeddöntőben Izland lesz az ellenfél. A francia győzelemre a szorzó 1.40, a döntetlenre 4.75, az izlandi sikerre 10.00.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply