Klose nem lesz többet válogatott

2014. August 12. Tuesday in Egyéb, Hírek

Miroslav Klose
Abszolút a csúcson vonul vissza a válogatottságtól Miroslav Klose, a Lazio német csatára. A 36 éves játékos 137 mérkőzés és 71 gól után mond búcsút a nemzeti csapatnak azt követően, hogy két vb-bronz és egy vb-ezüst után Brazíliában megszerezte a világbajnoki aranyat.

 

A klasszis játékos a nyári eseményen két gólt szerzett, ezzel megdöntötte a brazil Ronaldo addigi, 15 gólos vb-csúcsát. A világbajnokság után előbb a csapatkapitány Philipp Lahm jelentette be visszavonulását, a két klasszist hivatalosan a döntő “visszavágóján”, a szeptember 3-i, Argentína elleni düsseldorfi mérkőzésen búcsúztatja el a szövetség, de ők akkor már nem lépnek pályára.

“A világbajnoki arannyal egy gyermekkori álom vált valóra, büszke és boldog vagyok, hogy részese lehettem a német futball nagy sikerének. Egyedülálló és csodálatos éveket töltöttem a válogatottban, sok emlékezetes pillanatot éltem át” – nyilatkozta a német szövetség hivatalos honlapján. “Kitűztem magam elé sok célt, ezeket el is értem. Aki ismer, tudja, mennyire ambiciózus vagyok, de ennél szebb pillanatot nem tudnék elképzelni a visszavonulásra.”

A támadó klubszinten azonban még erősíti a Laziót, amellyel augusztus 31-én a Milan otthonában kezdi meg az új bajnoki szezont. A rómaiak idegenbeli győzelmére 4.00 az odds, a döntetlenre 3.40, míg a Milan hazai sikerére 1.90 szorzóval lehet fogadni.

Klose 2001. március 24-én egy Albánia elleni 2-1-es győzelemmel mutatkozott be a nemzeti csapatban, tizenhárom év alatt négy világbajnokságon és három Európa-bajnokságon vett részt, összesen öt érmet szerzett.

A németek szövetségi kapitánya, Joachim Löw azt mondta róla, igazi világsztár. “Ő az egyik legnagyobb csatár, aki valaha pályára lépett, gólérzékeny, jól fejel, érti és olvassa a játékot. Sohasem láttam még ilyen szerény, sportszerű, megbízható csapatembert” – jellemezte Lőw.

A válogatott menedzsere Oliver Bierhoff szerint nehéz elképzelni a válogatottat nélküle. Az Uefa. com számba is vette a lehetséges csatárkínálatot, a szakportál szerint Thomas Müller (Bayern München, 56 meccs/22 gól), Mario Gomez (Fiorentina, 59/25), André Schürrle (Chelsea, 39/16) és Mario Götze (Bayern, 35/11) mellett idővel a Hoffenheim 22 éves gyors és erőszakos támadója, az egyszeres válogatott Kevin Volland lehet méltó utódja.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply