Klinsmann kísérletezne Prágában

2014. September 2. Tuesday in Egyéb, Hírek

Jurgen Klinsmann
A világbajnokságon a nyolcaddöntőig jutott, de ott hosszabbításban kikapott Belgiumtól az amerikai labdarúgó-válogatott, amelynek szövetségi kapitánya, Jürgen Klinsmann már a jövőbe tekint és megkezdte a fiatalítást.

 

A csapat szerdán Prágában Csehország ellen lép pályára, és Klinsmann 22 fős keretet hirdetett, amelyben tizenöt labdarúgó 24 évesnél fiatalabb, hatan pedig még sohasem játszottak a nemzeti együttesben.

“Amikor elkezdünk egy új ciklust, akkor teljesen normális, hogy az ember szeretne kipróbálni fiatal tehetségeket is. Tiszteletben tartom a vb-keretet, de szeretném kihasználni a lehetőséget, hogy ne csupán az edzéseken, hanem éles helyzetben is kipróbálhassak néhány játékost. Az elvem, hogy mutassuk meg, milyen játékosaink vannak, legyenek magabiztosak, és akkor a következő szintre lehet lépni” – nyilatkozta Klinsmann.

“Nyerni megyünk Csehországba, ugyanakkor szeretnék kísérletezni. Kockáztatni akarok annak érdekében, hogy lássam, kire számíthatok azok közül, akik eddig nem bizonyíthattak még.”

A szakember igyekezett minél több Európában légióskodó játékost beválogatni erre az egy mérkőzésre. A csapat október 11-én és 14-én Ecuador, illetve Honduras ellen játszik majd otthon, Klinsmann akkor elsősorban az MLS-ben szereplőkre lesz majd kíváncsi.

Az amerikaiak szerdai sikerére 3.80 az odds, a döntetlenre 3.50, míg Csehország hazai győzelmére 1.95 szorzóval lehet fogadni. A két csapat legutóbbi két összecsapását a csehek nyerték: a 2006-os vb-csoportmeccsen Tomas Rosicky kettő és Jan Koller egy találatával 3-0-ra, egy 2010-es barátságos mérkőzésen pedig 4-2-re. Utóbbi összecsapáson Tomas Sivok, Jan Polák, Martin Fenin és Tomas Necid találataira Maurice Edu és Herculez Gómez válaszolt.

Az amerikai válogatott kerete:

kapusok Cody Cropper (Southampton), Brad Guzan (Aston Villa), Nick Rimando (Real Salt Lake)
védők: John Brooks (Hertha), Geoff Cameron (Stoke), Timmy Chandler (Frankfurt), Greg Garza (Tijuana), Fabian Johnson (Mönchengladbach), Michael Orozco (Puebla), Tim Ream (Bolton)
középpályások: Alejandro Bedoya (Nantes), Joe Corona (Tijuana), Mix Diskerud (Rosenborg), Julian Green (Bayern München), Emerson Hyndman (Fulham), Alfredo Morales (Ingolstadt), Brek Shea (Stoke).
csatárok: Jozy Altidore (Sunderland), Joe Gyau (Dortmund), Jordan Morris (Stanford University), Rubio Rubin (Utrecht), Bobby Wood (1860 München)

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply