Klinsmann hosszabbított

2013. December 14. Saturday in Egyéb, Hírek

Az Egyesült Államok labdarúgó-válogatottjának kapitánya 2018-ig szóló szerződést írt alá, az egykori német válogatott munkaköre ráadásul új feladattal is bővült.

Jurgen Klinsmann

A tengerentúli szövetség bízik Jürgen Klinsmann szakmai tapasztalatában, és hosszú távon képzeli el a munkát az egykori kiváló játékossal, aki a világbajnoki szerepléstől függetlenül négy évvel hosszabbította meg korábbi szerződését. Ezek szerint a német szakember a 2018-as oroszországi világbajnokságig maradna a válogatott kapitánya.

Az Egyesült Államok szövetségének vezetői ráadásul nagyobb mozgásteret és rálátást biztosítanak a jövőben Klinsmannak, aki nemcsak szövetségi kapitány, hanem technikai igazgató is lesz egyben. A 49 éves német szakember elégedetten értékelte az új megállapodást.

“A technikai igazgatói poszt egy nagy kihívás, ugyanakkor egy hatalmas lehetőség is. Rajta tarthatjuk a szemünket a fiatalok nevelésén, az edzőképzésen, az akadémiai rendszer fejlesztésén. Ezek nagyon izgalmas témák, én pedig már izgatottan várom a munkát” – jelentette ki Klinsmann.

A német szakember 2011 júliusában lett az Egyesült Államok válogatottjának a szövetségi kapitánya, Bob Bradley-t váltotta. Ugyan nem kezdett irányítása alatt valami fényesen a nemzeti együttes, végül kiharcolta részvételét a jövő évi labdarúgó-vb-re, a tengerentúliak 1990 óta minden világbajnokságon részt vehettek.

“Az egyik ok, amiért anno szerződtettük Jürgent, az a lehetőség volt. Az elmúlt években a pályán és azon kívül is komoly fejlődés indult meg, és mi ezt az utat szeretnénk folytatni” – jelentette ki az amerikai szövetség első embere, Sunil Gulati.

Az Egyesült Államok a brazíliai vb-n Németországgal, Portugáliával és Ghánával küzd egy csoportban, első meccsét június 17-én Ghána ellen vívja: a ghánaiak győzelmére az odds 2.50, a döntetlenre 3.25, az amerikaiak sikerére 2.80 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply