Kiütötték Brazíliát

2014. July 9. Wednesday in Hírek, Világbajnokság 2014

Toni Kroos

Története legnagyobb vereségét szenvedte el a brazil labdarúgó-válogatott, miután a Belo Horizonte-i világbajnoki elődöntőben, esélytelen játékkal 7-1-re kikapott Németországtól. Az összecsapás előtt az volt a kérdés, hogy melyik együttes sorozata szakad meg. A brazilokat 2002 augusztusában, Paraguay győzte le utoljára hazai pályán, azóta 42 mérkőzésen nem találtak legyőzőre, a németek viszont sorozatban 16 veretlen összecsapásnál tartottak.

 

A Neymart és Thiago Silvát nélkülöző hazaiak számára nem indulhatott volna rosszabbul a mérkőzés: a 11. percben Thomas Müller révén a németek szereztek vezetést egy szögletet követően. A megroppantás a 23. és a 29. perc között következett, amikor Joachim Löw együttese sorozatban négyszer is betalált, Toni Kroos kétszer, Sami Khedira és Miroslav Klose egy-egy alkalommal volt eredményes. Utóbbi ezzel megszerezte 16. vb-gólját, és már egyedül áll a világbajnokságok örökgóllövőlistájának élén.

0-5 után Luiz Felipe Scolari már nem tudott mit tenni a szünetben, a második félidőben beállt André Schürrle még kétszer eredményes volt, a folyamatosan fütyülő hazai közönséget Oscar 90. percben szerzett becsületgólja sem csillapította le. A brazilok korábbi legnagyobb vb-veresége az 1998-as franciák elleni 0-3-as döntő volt.

“Hogy ki a felelős ez az eredmény? Csakis én” – nyilatkozta a meccs után Scolari. “A katasztrofális eredményért csak az lehet a felelős, aki döntött a felállásról és a taktikáról. Ez mind az én választásom volt. Megpróbáltuk mindent, amit tudtunk, de egy rendkívül jó német csapattal találtuk magunkat szembe. Azt kérem brazil néptől, hogy bocsássa meg ezt a teljesítményt. Sajnálom, hogy nem tudtunk a döntőbe jutni, de mindent elkövetünk, hogy a harmadik helyet megszerezzük.”

Löw azt mondta, tudták, hogy ha kihasználják az erősségeiket, megnyerhetik a mérkőzést. “A második gólunk után Brazília teljesen összeomlott” – mondta.

Hogy európai döntő lesz-e, az szerda éjjel kiderül, a másik elődöntőben Hollandia és Argentína csap össze egymással. A hollandok sikerére 3.30 az odds, a döntetlenre 3.25, míg Argentína sikerére 2.40 szorzóval lehet fogandi.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply