Király Gábor a Fulhambe igazolt

2014. August 28. Thursday in Angol Championship, Hírek

Király Gábor

A 90-szeres magyar válogatott kapus az angol másodosztályban szereplő Fulham csapatában folytatja pályafutását, Király Gábor öt év után tért vissza Angliába.

 

Az 1860 München kapusa, Király Gábor a hónap elején került összetűzésbe egyik csapattársával, a nézeteltérés miatt a az U21-es csapathoz száműzték. Ricardo Moniz vezetőedző ugyanakkor jelezte, hogy számít a rutinos hálóőr játékára, ennek ellenére Király új csapat után nézett, már napok óta tárgyalásban állt a Fulhammel.

A müncheni egyesület nem gördített akadályt Király átigazolása elé, kedden Gerhard Poschner sportigazgató jelentette be, hogy a kapus öt év után távozik a csapattól. Az átigazolás részleteit nem hozták nyilvánosságra, de német lapok szerint Király 100 millió forintért váltott csapatot.

“Szeretném megköszönni a szurkolóknak, hogy mindig a csapat mögött és mögöttem álltak. Az Oroszlánok mindig az életem részei lesznek” – mondta Király Gábor.

A 38 éves kapus öt éve igazolt az 1860 Münchenhez, összesen 168 mérkőzésen védte a csapat kapuját. A 90-szeres válogatott játékos 2004 és 2009 között már játszott Angliában, többek között a Crystal Palace és Burnley csapataiban szerepelt.

A Fulham az angol bajnokság elmúlt kiírásában esett ki az élvonalból, a Felix Magath által irányított londoni gárda a Championship küzdelmeit is pocsékul kezdte, négy forduló után pont nélkül áll és utolsó a tabellán. Három egygólos vereség után a hétvégén a Derby County hazai pályán 5-1-re verte a londoni együttest.

A londoniak szombaton az elmúlt szezonban még szintén élvonalban szereplő Cardiff Cityt látják vendégül a bajnokságban: a hazai győzelem oddsa 2.62, a döntetlenre 3.30, a vendégek sikerére 2.60 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply