Kikapott, de bajnok lett a Debrecen

2014. June 1. Sunday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Mészáros Norbert
Története hetedik bajnoki címét ünnepelheti a Debreceni VSC, miután szombaton lejátszotta utolsó bajnoki mérkőzését: a hazaiak ugyan kikaptak a Budapest Honvédtól 2-0-ra, de jobb gólkülönbségüknek köszönhetően maguk mögött tartották a Győri ETO csapatát.

 

A Debrecen harmadik alkalommal ünnepelhetett bajnoki címet vereséggel, és bár pontszámban ugyanúgy 62 egységet kapart össze, mint a tavalyi első Győr, az ünneplés nem maradt el a Nagyerdei Stadionban. A Honvédnak sikerült bele piszkítania a hazaiak estéjébe, hiszen Vernes Richárd 63., és Lőrinczy Attila hajrában szerzett góljának köszönhetően a kispestiek 2-0-ra legyőzték a bajnokot. A vendégek végül a kilencedik helyen zárták az idényt, pedig a szezon felénél még a dobogóért is harcban voltak.

“Nagyon jól indult a mérkőzés, rengeteg helyzetünk volt, de az egész találkozót végig uraltuk. Az ellenfélben azért benne volt egy-két veszélyes kontratámadás, így tudtak két gólt elérni. A csapat ment, támadott, de nem tudtuk a lehetőségeinket kihasználni” – értékelte a találkozót Kondás Elemér, a debreceniek vezetőedzője. Hetedik bajnoki győzelmének köszönhetően a Loki az ötödik legeredményesebb magyar együttes; az első a Ferencváros, 28 elsőséggel.

A Győrnek csodára lett volna szüksége ahhoz, hogy megelőzze a DVSC-t, talán emiatt is kezdtek kicsit álmosabban a hazaiak a Mezőkövesd-Zsóry ellen. Ettől függetlenül Lang Ádám az első félidő derekán előnyhöz juttatta a kisalföldieket, majd a zöld mezesek meg sem álltak ötig. Arany után ezüstnek örülhetnek így a kisalföldiek, míg a borsodiak búcsúztak az élvonaltól.

A harmadik hely sorsa még nem dőlt el, ezért a Ferencváros és a Videoton csatázik. Mindkét együttes otthon játszik – a fővárosiak a Paksot, a székesfehérváriak a Diósgyőrt fogadják. A tét az Európa Ligában való indulási jog. Előnyösebb helyzetből várja a vasárnapot az FTC, hiszen két ponttal megelőzi a Vidit.

A Ferencváros sikerére a Paks ellen 1.33 az odds, míg a Videoton győzelmére 1.50 szorzóval lehet fogadni a DVTK ellen.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply