Kihagyja Reus az Eb-selejtezőket

2015. September 4. Friday in Hírek, UEFA EURO-2016

Marco Reus

A világbajnok német válogatott nem számíthat Marco Reusra a Lengyelország és a Skócia elleni Eb-selejtezőkön.

A Dortmund támadója a hétvégén sérült meg, amikor a Dortmund 3-1-re győzött Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC ellen. Reus számára a 79. percben ért véget a berliniek elleni meccs, és mint utóbb kiderült, eltört az egyik lábujja.

“A sérülés, amit a 25-szörös válogatott a Hertha ellen összeszedett, nem teszi lehetővé, hogy a következő két mérkőzésén pályára lépjen” – írja Reusról a német válogatott közleménye. Reusnak nincs szerencséje a sérülésekkel, tavaly nyáron is sérülés miatt maradt ki a vébére utazó keretből, pedig ha ott van a társakkal Brazíliában, most ő is világbajnoknak mondhatná magát.

Reus jól kezdte az idényt, három Bundesliga-meccsen két gólt szerzett, arról egyelőre nincs információ, hogy mikor játszhat újra a lábujjtörés után. Reus az Eb-selejtezők közül kettőn jutott szóhoz, a skótok ellen góllal vette ki a részét a 2-1-es győzelemből.

A németek hat forduló után második helyen állnak a csoportban, egy ponttal lemaradva a lengyelek mögött, akikkel péntek este találkoznak Frankfurtban. Van miért visszavágnia Joachim Löw fiainak, a lengyelek ugyanis hazai pályán 2-0-ra győztek a nagy rivális ellen.

A lengyelek után a skótokhoz utaznak a németek, és az a meccs is izgalmasnak ígérkezik, mivel a két csapat között jelenleg csak két pont a különbség – a világbajnok javára. Mivel csoportonként az első két helyezett automatikusan kijut a jövő évi franciaországi Európa-bajnokságra, ha a németek hat pontot szereznének a következő két fellépésükön, akkor szinte biztosra vehetik a kijutást.

A Lengyelország elleni Eb-selejtezőn a németek győzelmére 1.35, a döntetlenre 5.50, a lengyel sikerre 9.50 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply