Kényszerű változások a macedón keretben

2014. October 12. Sunday in Egyéb, Hírek, UEFA EURO-2016

Két egyaránt hárompontos csapat csap össze egymással a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők C csoportjában, ahol Ukrajna Macedóniát látja vendégül vasárnap délután.
Antoliy Tymoshchuk

Az ukránoknak csak a győzelem elfogadható.

A hazaiak szeptemberben egy Szlovákia elleni 1-0-s vereséggel nyitották a sorozatot, majd csütörtökön Fehéroroszországban 2-0-ra győztek. Macedónia hasonló utat járt be, előbb belefutott egy csúnya, 5-1-es vereségbe Valenciában a spanyolok ellen, aztán óriási csatában, Beshart Abdurahimi 90. percben szerzett góljával verte 3-2-re Luxemburgot.

A vendégeknél alapos változások történtek, Bosko Gjurovski szövetségi kapitánynak kényszerből változtatnia kellett keretén. Agim Ibraimi súlyos sérülést szenvedett, míg Muhamed Demiri agyrázkódás miatt dőlt ki, miután a Luxemburg elleni mérkőzésen összeütközött saját csapattársával, Daniel Mojsovval. Mojsov sem úszta meg, két foga is kitört, de a játékos ettől még vállalná a játékot, kérdés, hogy az orvosok engedik-e. Ha nem játszhat, akkor Aleksandar Damchevski vagy Ardian Cuculi lehet az egyik középső védő.

Gjurovski kapitány két új játékost hívott be a keretbe, a Rabotnicki duója, Aco Stojkov és Goran Siljanovski közül előbbi Ibraimit helyettesít, utóbbi viszont lehet, hogy azért játszik majd, mert a szakvezetés elégedetlen volt a jobbhátvéd, Stefan Ristovski teljesítményével.

A vendégek úgy készülnek, hogy a szélső középpályásoknak inkább védőfeladatokat kell majd ellátni, Andrij Jarmolenko és Jevhen Konopljanka ugyanis életveszélyes szélső.

Ukrajna hazai sikerére 1.30 az odds, a döntetlenre 5.00, míg a vendég macedónok esti győzelmére 11.00 szorzóval lehet fogadni.

A felek korábban kétszer találkoztak egymással, és mindössze egy gól született a 180 perc alatt. A 2003-as kijevi barátságos mérkőzés 0-0-s döntetlennel ért véget, míg a 2004-es szkopjei összecsapáson a hazaiak Goran Stavrevski találatával 1-0-ra nyertek. Legutóbb 2011-ben csapott össze a két csapat valamelyik korosztályos válogatottja, akkor az U19-es csatát Ukrajna 3-0-ra megnyerte.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply