Kalou imádja az Afrika Kupát

2015. January 19. Monday in Egyéb, Hírek

Salomon Kalou
Várja már az Afrika Kupa kezdetét Salomon Kalou, Elefántcsontpart válogatottjának a támadója, aki szerint a szurkolók ilyenkor karneváli hangulatot varázsolnak.

 

Komolyan vette a felkészülést az elefántcsontparti együttes, hiszen Nigériával és Svédországgal is megmérkőzött közvetlenül a torna előtt – előbbit legyőzte 1-0-ra, míg utóbbitól kétgólos vereséget szenvedett. Bár az eredmények felemásra sikerültek, az országban nagyon várják már a nemzeti csapat rajtját, és Kalou szerint ilyen megőrülnek az emberek, persze csak jó értelemben.

“Mindenki várja már a tornát, a tévében is csak ezt látni” – mondta a német Hertha Berlin légiósa, aki öt gólt szerzett eddig a Bundesligában. “Az emberek feldíszítik házaikat, narancs, zöld és fehér színű ruhákat, sapkákat hordanak, és dalolásznak, szórakoznak. Egyszóval olyan ez a futballtorna, mint egy fesztivál.”

Kalounak és társainak azért a szórakozásból nem sok jut, sőt a 29 éves csatár elmondása szerint egy profi sportoló számára teljesen máshogy festenek a küzdelmek, mint a szurkolóknak.

“Profi labdarúgóként azért ebből az életérzésből mi nem keveset próbálunk magunk mögött hagyni, hiszen csak a céljainkra összpontosítunk” – folytatta. “Minél több időt próbálunk ilyenkor együtt tölteni, hogy egy remek légkör alakuljon ki a csapaton belül, de mi is nagyon várjuk már az első mérkőzést.”

Kedd délután Elefántcsontpart Guinea válogatottjával fogja majd összemérni az erejét először a csoportban, majd játszik Malival és Kamerunnal – utóbbi két gárda összecsapására kedd este kerül sor.

Elefántcsontpart győzelmét 1.53 szorzóval lehet megjátszani, míg a döntetlenre 3.50, Guinea sikerére pedig 8.00 az odds.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply