Kagava a hőségtől fél

2015. January 16. Friday in Egyéb, Hírek

Shinji Kagawa
Pénteken már negyeddöntős lehet az Ázsia-kupa D csoportjában Japán vagy Irak együttese, attól függően melyikük nyeri meg az egymás elleni rangadót.

 

Az első fordulóban Japán nagyon simán, 4-0-ra verte Palesztinát, míg Irak Jaszer Kaszim 77. percben szerzett góljával a legutóbb vb-pótselejtezőig jutó Jordánia ellen győzött 1-0-ra.

A Dortmund középpályása, Kagava Sindzsi nem is az ellenféltől, sokkal inkább a meteorológia által jósolt brisbane-i 32 fokos hőségtől és 60 százalékos páratartalomtól fél. Ez a típusú éghajlat fél éve megkeserítette a csapat életét a brazíliai vébén is, ahol Recife, Natal és Fortaleza városaiban három mérkőzésen mindössze egy pontot szerzett.

“Emlékszem, mennyire szenvedtünk Brazíliában. Nehéz megszokni ezt a hőséget, ilyenkor az ember nagyon könnyen elfárad” – nyilatkozta.

Javier Aguirre szövetségi kapitány az első meccs sima győzelme ellenére nem volt maradéktalanul elégedett a mutatott játékkal, és jobb teljesítményt vár a címvédőtől a folytatásban. De Kagavától is, aki emberemlékezet (tizenegy mérkőzés) óta nem szerzett gólt a nemzeti csapatban.

“Mindig mondogatom magamban, hogy többet kellene vállalkoznom és kapura lőnöm. A kapitány ugyan nem éppen azt mondja, hogy inkább lőjek, mint passzoljak, de tisztában vagyok azzal, hogy többször kell próbálkoznom a gólszerzéssel” – mondta Kagava.

Az irakiak az első meccset is Brisbane-ben vívták, Jordánia ellen 429:333 volt a passzok aránya, ám az ellenfél tízszer, Irak csupán kilencszer próbálkozott gólszerzéssel.

Az Ázsia-kupa legutóbbi két győztesének rangadóján Japán győzelmére 1.33 az odds, a döntetlenre 4.75, míg Irak sikerére 11.00 szorzóval lehet fogadni.

A felek a legutóbbi világbajnoki selejtezők során is játszottak egymással. 2012 szeptemberében Japán hazai pályán Maeda Rjoicsi góljával 1-0-ra nyert, majd 2013 júniusában is hasonló eredmény született a Dohában rendezett visszavágón, ahol Okazaki Sindzsi a 89. percben szerezte a távol-keletiek győztes találatát.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply