Izraeli edzőt választott a Charlton

2015. January 15. Thursday in Angol Championship, Hírek

Két belga menedzser, José Riga és Bob Peeters után izraeli szakvezetővel folytatja a Charlton Athletic labdarúgócsapata. Az FA-kupától és a Ligakupától már korábban elbúcsúzott csapat 25 forduló után, hat győzelemmel, 13 döntetlennel és hat vereséggel, 31 ponttal az angol másodosztály, a Championship 14. helyén áll, és a 39 éves Guy Luzontól várja a felemelkedést.

Generic

Az együttes tavaly megmenekült a még nagyobb szégyentől, a harmadosztályba való kieséstől, de hiába kezdte remekül a 2014-15-ös szezont, és maradt az első 11 bajnokin veretlen, azóta mély hullámvölgybe került.

Peeterst a szombati, Brighton elleni hazai vereség után menesztette a klub, és Luzontól azt várja, hogy már a hét végi, Watford elleni idegenbeli bajnokin javítson a siralmas mérlegen, és állítsa meg a csapat kilenc tétmérkőzés óta tartó nyeretlenségét.

A 6. helyezett hazaiak szombati győzelmére 1.61 az odds, a döntetlenre 3.75, míg a Charlton sikerére 5.50 szorzóval lehet fogadni.

Luzon érdekes figurája a nemzetközi labdarúgásnak, az 1975-ös születésű szakember aktív pályafutása 21 éves korában véget ért a Maccabi Petah Tikvánál, ahol 26 évesen már vezetőedző volt, 29 évesen kupát, 30 évesen bajnoki ezüstöt nyert együttesével. 2010 és 2013 között az izraeli U21-es válogatottat irányította, 2013-14-ben pedig a belga Standard Liege együttesével szerzett bajnoki ezüstöt.

“Nagyon boldog vagyok, hogy csatlakozhattam a Charltonhoz, nagyon keményen fogok dolgozni azért, hogy a klub ismét sikeres legyen. Rengeteg tehetséges futballistánk van, az lesz a feladatom, hogy a legjobbat kihozzam belőlük. Fontos a pozitív csapatszellem, együtt kell megküzdenünk a jó eredményekért. Nagyon várom a bemutatkozásomat, az első edzést és mérkőzést” – nyilatkozta a klub hivatalos honlapján Luzon, aki a 2015-16 szezon végéig kötelezte el magát.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply