Csodagyerek csapat nélkül

2015. January 15. Thursday in Egyéb, Hírek

Hiába mutatkozott be minden idők legfiatalabb játékosaként az Egyesült Államok futballválogatottjában, szerepelt már hét ország tíz klubjában, Freddy Adu 25 évesen nem hozta ki magából azt, amit a tengerentúli szakértől előre jósoltak.

Generic

Az utóbbi évtized egyik legtehetségesebb játékosának tartott támadó középpályásra még A DC United figyelt fel, és kötött vele 14 évesen profi szerződést – ilyenre fiatalon egyetlen komoly csapatsportágban nem volt erre példa az államokban. 2006 januárjában az akkori szövetségi kapitány, Bruce Arena is beválogatta, sőt január 22-én, Kanada ellen csereként pályára is küldte az akkor 16 éves és 234 napos játékost.

Adu ezt követően belekóstolt az európai labdarúgásba, de sehol sem tudott megragadni. Játszott a portugál Benficában és Belenensesben, a francia Monacóban, a görög Ariszban, a török Rizesporban, majd egy brazil kiruccanás után tavaly nyáron fél évre a szerb Jagodina ajánlatát fogadta el. Ott azonban mindössze egy mérkőzésen játszhatott, a hazai kupában egyszer becserélték, így nem csoda, hogy decemberben megváltak tőle.

Az amerikai játékos tavaly nyáron próbálkozott az angol Blackpoolnál és a holland AZ Alkmaarnál is, akkor sikertelenül. Svéd források szerint ugyanakkor elképzelhető, hogy megint jelentkezik a hollandoknál, ahol elkelne egy jó támadó – már, ha Adu képes lesz legjobb formáját hozni. Az Alkmaar jelenleg a holland élvonal 6. helyén áll, de 17 forduló alatt mindössze 26 gólt szerzett. Szombaton az utolsó helyen álló Dordrechtet fogadja, a hazaiak győzelmére 1.28 az odds, a döntetlenre 5.75, míg a vendégek sikerére 8.50 szorzóval lehet fogadni.

A téli szünetben a DC Unitednél készülő Adura ugyanakkor szemet vetett a svéd másodosztályban második helyen végzett, ezzel élvonalba jutott GIF Sundsvall is.

“A klubnak minden bizonnyal kell még kis idő, hogy átgondolja, kivel erősít, de úgy gondoljuk, hogy Freddy tudna segíteni a csapaton. Még mindig nagyon fiatal, óriási potenciál van benne, ha végre normális környezetbe kerülne, és megfelelő játékidőhöz jutna, biztos vagyok benn e, hogy ismét kivirágozna” – mondta róla ügynöke Denis Celebic.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply