Izland történelmet írhat Horvátország ellen

2013. November 14. Thursday in Hírek, Világbajnokság 2014

Lars Lagerback legénysége pénteken világbajnoki pótselejtezőn lép pályára Horvátország ellen, a két csapat ellentétes előjelekkel várja vb-n való részvételért rendezett összecsapás első meccsét.

 

Lars Lagerback“Természetesen most már hatalmas csalódás lenne, ha nem jutnánk ki Brazíliába.” – Lars Lagerback

Izland már a selejtezőcsoportban elért második helyével is hatalmas fegyvertényt hajtott végre, de az északiak nem akarnak ennyivel megelégedni. Az E csoportban az izlandi válogatott Svájc mögött második lett, nagy csatában szorította maga mögé Szlovéniát, Norvégiát és Albániát. Ellenfele a horvát válogatott lesz, amely az A csoportban Belgium mögött szerezte meg a második helyet.

A két csapat eddigi mindkét összecsapását a horvátok nyerték, 2005-ben világbajnoki selejtezőn előbb hazai pályán 4-0-ra, majd idegenben 3-1-re nyert Horvátország. Ugyanakkor a horvátok idei statisztikája optimizmusra adhat okot izlandi oldalon, tétmeccsen legutóbb márciusban nyert Niko Kovac együttese, akkor Wales ellen idegenben szerezte meg a három pontot, ám azóta mindössze két barátságos meccsen győzött, négyszer viszont kikapott.

Az izlandi válogatott éppen ellentétes előjellel várja a pénteki pótselejtezőt, a szlovénok elleni júniusi kudarc óta Lagerback együttese mindhárom hazai meccsét megnyerte, két idegenbeli találkozóján pedig döntetlent játszott.

“Természetesen most már hatalmas csalódás lenne, ha nem jutnánk ki Brazíliába. Nem sokan hittek abban, hogy eljuthatunk idáig, ám most már nagyot nőtt az elvárás, mert már olyan közel a cél. Bízom benne, hogy a szurkolók már így is hálásak a csapatnak” – jelentette ki Lagerback, aki hazája válogatottjával, Svédországgal már háromszor jutott ki a világbajnokságra.

Izland pénteki győzelmének az oddsa 4.33, a döntetlenre 3.50, a horvát válogatott sikerére 1.95 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply