Ismeri a magyarokat Högmo kapitány

2015. November 10. Tuesday in Hírek, UEFA EURO-2016

Haugesund AlexanderToftSoderlund
A végéhez érkezett a magyar és a norvég labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki pótselejtezőre való felkészülése, a két együttes november 12-én Oslóban találkozik egymással először, a vasárnapi visszavágóra Budapesten, a Ferencváros stadionjában kerül sor.

A norvég Aftenposten című napilap megszólaltatta Per-Mathias Högmo szövetségi kapitányt, ami azért is nagy szó, mert a szakember jelezte, annyira a párharcra szeretne koncentrálni, hogy a sajtóra nem fecsérelné drága idejét.

Högmo elmondta, az edzői stáb alaposan kielemezte az ellenfelet a sorsolás óta eltelt három hétben. “Láttuk a magyarok összes Európa-bajnoki selejtezőjét. Segítőim, Jarl Torske, Martin Foyston és Jordi González elemezte a meccseket, én pedig az ő jegyzeteik alapján összesítettem a tapasztalatokat” – nyilatkozta a kapitány.

A norvég válogatott hétfőn Lilleströmben kezdte meg a felkészülést, ahogy a szakember fogalmazott, a modern időkben általában mindent tudnak egymásról a csapatok, a lényeg inkább az, hogy a rendelkezésre álló információkkal ki hogyan tud gazdálkodni.

“Mindent tudunk, de képesnek kell lennünk arra, hogy az ellenfél játékának alakulását figyelembe véve megtaláljuk a B, C, D és E megoldást is” – mondta Högmo. Hozzátette, való igaz, hogy Magyarország volt a norvégok álomellenfele előzetesen, a legjobb csapat, akit csak kaphattak a pótselejtezőn.

“De mindenkit óva intek, mert a magyar válogatott fizikailag robusztus játékosokból álló jól szervezett csapat, erős a pontrúgásokban, és van néhány nagyon tapasztalt játékosa. Bízom benne, hogy ismerjük Magyarország minden erősségét és gyengeségét.”

Hozzátette, hogy azok, akik úgy gondolják, Norvégia mindent egy lapra feltéve támad majd, hogy kihasználva a hazai pályát, előnnyel utazhasson a budapesti visszavágóra, tévednek. “A játékunkat kell játszani, és meg kell találni az egyensúlyt. A párharc két meccsen dől el” – mondta.

Norvégia győzelmére 1.90 a szorzó, a döntetlenre 3.40, míg a magyarok idegenbeli sikerére 4.33.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply