Iránt semmibe veszik a vb előtt

2014. June 16. Monday in Hírek, Világbajnokság 2014

Carlos Queiroz
Az iráni labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Carlos Queiroz úgy érzi, csapatát nem tisztelik, mert alig foglalkozik vele a nyilvánosság.

 

A perzsák hétfőn, Nigéria ellen játsszák első vb-mérkőzésüket, ám a FIFA-világranglistán legelőkelőbb helyen álló ázsiai együttes hiába vívta ki a világbajnoki szereplés jogát, a portugál kapitánynak hihetetlen nehézségekkel kellett szembenéznie a felkészülés utolsó szakaszában.

Azt Queiroz sem tudja, kik és miért akarták bomlasztani az egységet, mindenesetre tény, hogy az utolsó edzőtábor kezdetére a 23 fős keretből mindössze tizenegyen jelentek meg, a Mozambik ellen lekötött felkészülési mérkőzést az utolsó pillanatban lefújták, majd a dél-amerikai repülőút előtt néhány nappal váratlanul felmondott egyik segítője, Majid Salih is.

“A vb-részvétel jogát nem lottón nyertük, mi kivívtuk a lehetőséget, hogy a világ legjobbjai ellen játszhassunk. Minden mérkőzésen meg kell mutatnunk, hogy miért vagyunk itt Brazíliában, becsülettel és büszkén kell futballoznunk, hogy örömet szerezzünk az iráni rajongóknak” – nyilatkozta a Manchester United és a Real Madrid egykori edzője, aki a Dél-afrikai Köztársaság (2002) és Portugália (2010) után a harmadik válogatottal hírcolt ki világbajnoki részvételt.

Queirozt nagyon bosszantja, hogy a szakírók semmibe veszik csapatát. “Csak nézd meg a lapokat, és olvasd el a szakértők, újságírók elemzéseit! Senki sem beszél rólunk. Sőt, amikor a csoportunkat emlegetik, úgy tesznek, mintha csak három csapat versenyezne. A válogatottunk az elmúlt három évben több akadályt átugorva már történelmet írt, most az a feladat, hogy szívvel és lélekkel megmutassuk, mire vagyunk képesek.”

A csapat hétfő Curitibában Nigéria ellen kezdi meg szereplését, a győzelmére 4.50 az odds, a döntetlenre 3.60, míg az afrikaiak sikerére 1.90 szorzóval lehet fogadni.

Az irániaknál Hashem Beykzadeh és Sardar Azmoun bajlódik kisebb sérüléssel, a nigériaiaknál Ahmed Musa és Kenneth Omeruo nem teljesen egészséges, de hírek szerint ott lesznek a kezdőcsapatban.

A felek eddig egyszer játszottak egymással, 1998-ban Nigéria barátságos mérkőzésen 1-0-ra győzött.

A várható kezdőcsapatok:
Irán: Davari – Heydari, Hosseini, Montazeri, Hajsafi – Dejagah, Nekounam, Trymourian, Jahanbakhsh – Ghoochanneijhad, Shojaei
Nigéria: Enyeama – Elderson, Oboabona, Omeruo, Ambrose – Onazi, Mikel – Odemwingie, Musa, Moses – Emenike

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply