by

Ghána vs. Egyesült Államok – 2014/06/17

2014. June 16. Monday in Elemzés, Foci elemzés, Foci tippek, PRÉMIUM tartalom, Világbajnokság 2014

Ghana VS

Világbajnokság 2014

2014/06/17 00:00 (CET),

Arena das Dunas

Egyesült Államok
Mérkőzések: Teljesítmény: Mérkőzések:

Világbajnokság 2014, G-csoport: Natal városban, az Arena das Dunasban küzd meg egymással Ghána és az Egyesült Államok labdarúgó-csapata.

Ghána az afrikai világbajnoki selejtező D-csoportjában első helyen végzett, majd a pótselejtezőn 7-3-as összesítéssel győzte le Egyiptomot. Mindössze kétszer vett részt a világbajnokságokon, 2006-ban a nyolcaddöntőig jutott, 2010-ben pedig a negyeddöntőig. A negyeddöntőben 1-1-es mérkőzés után tizenegyesekkel 4-2 arányban maradt alul Uruguay ellen.

Akwasi Appiah szövetségi kapitány a következő játékosokat hívta be a keretbe:

  • kapusok: Adam Larsen Kwarasey, Fatau Dauda, Stephen Adams;
  • védők: Samuel Inkoom, Daniel Opare, Harrison Afful, Jeffery Schlupp, John Boye, Jonathan Mensah, Rashid Sumaila, Jerry Akaminko;
  • középpályások: Michael Essien, Sulley Ali Muntari, Rabiu Mohammed, Kwadwo Asamoah, Emmanuel Agyemang Badu, Afriyie Acquah, Andre Ayew, Mubarak Wakaso, Christian Atsu Twasam, Albert Adomah, David Titi Accam;
  • csatárok: Asamoah Gyan (csapatkapitány), Kevin-Prince Boateng, Abdul Majeed Waris, Jordan Ayew.

Ghána nagyon erős csoportba került, de bizonyítani akar és tovább akar lépni ebből a csoportból, ez pedig nem lehetetlen mert kerete tehetséges játékosokból áll.

A kapuban az első számú jelölt Adam Kwarasey, a védelmet Jonathan Mensah, John Boye, Samuel Inkoom és Jeffrey Schlupp erősíti, de számításba jöhet Daniel Opare is. Ghána legerősebb csapatrésze a középpálya ahol Michael Essien, Sulley Muntari mellett ott van Kwadwo Asamoah, Andre Ayew, illetve Christian Atsu a Chelsea fiatal sztárja, de ha szükség Kevin-Prince Boateng is játszik a középpályán. Asamoah Gyan kirobbanó formában játszik, rajta kívül Abdul Majeed Waris, illetve Jordan Ayew kaphat helyet a csatársorban.

Ghána labdarúgó-válogatottja az utolsó 10 mérkőzéséből 4-et nyert meg, 3-szor döntetlenre játszott és 3-szor kikapott. Legyőzte többek között Dél-Koreát, Kongót és Etiópiát, de kikapott Hollandiától és Montenegrótól.

Az Egyesült Államok labdarúgó-válogatottja negyedik lett a CONCACAF zónában, úgy jutott el a világbajnokságra. Eddig 9 részvétele volt a VB-ken, 1930-ban elődöntős volt, 2002-ben pedig negyeddöntős. A 2010-es VB-n a 16 között Ghána búcsúztatta el, miután hosszabbítás után legyőzte 2-1-re az amerikaiakat.

Szövetségi kapitányuk Jürgen Klinsmann a következő játékosokat hívta meg a keretbe:

  • kapusok: Brad Guzan, Tim Howard, Nick Rimando;
  • védők: DaMarcus Beasley, Matt Besler, John Brooks, Geoff Cameron, Timmy Chandler, Brad Evans, Omar Gonzalez, Clarence Goodson, Fabian Johnson, Michael Parkhurst, DeAndre Yedlin;
  • középpályások: Kyle Beckerman, Alejandro Bedoya, Michael Bradley, Joe Corona, Brad Davis, Mix Diskerud, Maurice Edu, Julian Green, Jermaine Jones, Graham Zusi;
  • csatárok: Jozy Altidore, Terrence Boyd, Clint Dempsey (csapatkapitány), Landon Donovan, Aron Johannsson, Chris Wondolowski.

Brad Guzan és Tim Howard között dől el, hogy ki lesz a kezdőkapus, ugyanis mindketten jó formában vannak, az alakzatok közül a védelem a leggyengébb, a kezdő tizenegyben Timothy Chandler, Geoff Cameron és Damarcus Beasley valószínűleg ott lesznek. A középpályán Jermaine Jones, Michael Bradley, Alejandro Bedoya és Graham Zusi fog szerepelni, esetleg még számításba jöhet a 18 éves Julian Green. Az USA-nak erős csatársora van Landon Donovan, Clint Dempsey és Jozy Altidore személyében.

Az USA a 10 utolsó mérkőzéséből 6-ot tudott megnyerni, 2-szer döntetlent ért el és csak 2-szer kapott ki. Olyan ellenfeleket győzött le mint Nigéria, Törökország, Dél-Korea, ellenben kikapott Ukrajnától és Ausztriától.

Háromesélyes fogadás (1 X 2)
1 | 2.40 1 | 2.40 Unibet X | 3.40 X | 3.40 Unibet 2 | 3.00 2 | 3.00 Sportingbet

Ghána csapata tűnik esélyesebbnek mert tapasztaltabb és jobb képességű játékosai vannak, de Jürgen Klinsmann összeszokott gárdát kovácsolt az amerikai játékosokból. Asamoahnak és társainak nagyon nehéz mérkőzése lesz.

Összegzés:

Ghána bizonyítani akar és fog is ezen a VB-n, egy szoros mérkőzésen győzni fog az USA ellen. Tippem tehát 1-es.

Fogadási tippünk:Vesztes tipp
Ghána győzelem | 2.40 Ghána győzelem | 2.40 Unibet

A szorzók utolsó ellenőrzése: 2014/06/16, 15:59

Related Articles

Leave a Reply