Irán emelt fővel lép pályára

2014. June 21. Saturday in Hírek, Világbajnokság 2014

Lionel Messi
Az iráni labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Carlos Queiroz tökéletesen ismeri az argentin csapat zsenialitását, és tudja, hogy a dél-amerikaiaknak nem kell a legjobb formájukat nyújtani ahhoz, hogy legyőzzék együttesét.

 

Az első fordulóban Alejandro Sabella tanítványai nem nyújtottak teljesen meggyőző teljesítményt Bosznia-Hercegovina ellen, mégis 2-1-re megnyerték nyitómérkőzésüket. Irán ezzel szemben egy szerény 0-0-s döntetlennel nyitott Nigéria ellen, így saját maga számára tette nehézzé az esetleges továbbjutást.

A két együttes szombat délután Belo Horizonte városában találkozik egymással, és Queiroz elismerte, hogy a boszniai mérkőzéshez hasonlón az argentinoknak nem kell a maximumot nyújtani az újabb sikerhez.

“Argentína jelenleg egy olyan csapat benyomását kelti, amely nem ütőképes, de aztán varázsütésre felébred, és vág két gólt. Az együttes zsenik és kiváló játékosok tömkelegéből áll, és tudjuk, hogy mi ilyen futballistákkal nem rendelkezünk. Azt is mondhatnánk, hogy van egy válogatott, amely a vb-aranyért játszik, és egy, amelyik a saját kupájában harcol. Nagy a különbség, de szeretnénk tisztelettel és méltósággal versenyezni, emelt fővel pályára lépni, és a 90 perc után ugyanígy lejönni” – mondta az irániak portugál szakvezetője.

“Ha nyerni akarunk, akkor taktikailag egy lépéssel mindig Argentína előtt kell járnunk. Ez nagyon nehéz feladat lesz számunkra, ez nem kétséges, de tudjuk, hogy otthon ez a legjobban várt mérkőzés az iráni futball történetében” – tette hozzá.

Argentína győzelmére 1.14 az odds, a döntetlenre 9.00, míg az irániak sikerére 23.00 szorzóval lehet fogadni.

Ami az összeállításokat illeti, Argentína várhatóan a 4-3-3-as formációt választja, és Gonzalo Higuaín is helyet kap a kezdőcsapatban, csakúgy, mint Fernando Gago. Amennyiben Javier Mascherano pályra lép, századik válogatottságát ünnepelheti. Az iráni oldalon marad az egy csatár, Reza Ghoochannejhad személyében.

A két csapat eddig egyszer találkozott egymással: 1977-ben, a Real Madrid alapításának 75. évfordulójára rendezetett barátságos tornán 1-1-es döntetlen született.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply