Iniesta nem pánikol

2014. October 11. Saturday in Egyéb, Hírek, UEFA EURO-2016

Andres Iniesta
Andrés Iniesta, a Barcelona és a spanyol labdarúgó-válogatott középpályása szerint felesleges pánikolni, és nincs szükség radikális változásokra a nemzeti csapatnál a Luxemburg elleni vasárnapi Eb-selejtező előtt.

 

Az Európa-bajnoki selejtezők C csoportja meglehetősen nagy meglepetésekkel rajtolt, hiszen az első fordulóban Luxemburg 1-1-es döntetlent játszott Fehéroroszországgal, a második körben pedig Spanyolország 2-1-re kikapott Szlovákiában. Luxemburg egyébként a második meccsén 3-2-es vereséget szenvedett Macedóniában, a spanyolok pedig az első fordulóban 5-1-re verték a macedónokat. A szlovákoktól elszenvedett vereséget követően sokan elővették az első gólnál nagyot betliző Iker Casillast, a szövetségi kapitány, Vicente del Bosque azonban nem akart erről beszélni.

“Ilyen a futball. Nem hibáztathatjuk a játékosokat, türelmesen játszottunk, de a kapusuk szenzációs védéseket mutatott be” – mondta a csapattal világ- és Európa-bajnok kapitány, akivel még soha nem kapott ki Eb- vagy vb-selejtezőn az együttes. A spanyolok legutóbb 2006-ban szenvedek vereséget a kvalifikációs szakaszban, azóta 36 találkozót játszottak le veretlenül, és a szlovákok ellen a 14 meccse tartó idegenbeli győztes szériájuk is megszakadt.

Andrés Iniesta, a Barcelona spanyol válogatott középpályása azonban nem pánikol, szerinte nyugodtnak kell maradniuk, és ebben az esetben jönni fognak az eredmények is.

“Nem hiszem, hogy radikális változásokra lenne szükség a válogatottnál. Ugyanúgy kell játszanunk, ahogy korábban is, nyugodtan, türelmesen. Kikaptunk Szlovákiában, természetesen senki nem örült ennek, de nagyon hosszú még az út a selejtezők végéig” – fogalmazott Iniesta.

A két csapat legutóbb 2000 júniusában találkozott egymással, akkor Mendieta góljával csupán 1-0-ra nyertek a spanyolok.

A vasárnapi meccsen a hazai pályán játszó Luxemburg győzelmére 67.00 az odds, a döntetlenre 19.00, Spanyolország sikerére pedig 1.04 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply