Hyypia lemondott

2014. December 23. Tuesday in Angol Championship, Hírek

Sami Hyypia
Az egykori finn válogatott védő fél év után távozik a Brightontól, amely mindössze egy győzelmet aratott az elmúlt 18 bajnokijából.

 

Sami Hyypiát júniusban nevezték ki az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Brighton élére, a finn szakember Oscar Garciát váltotta a kispadon. Azonban a csapat nem találta meg formáját Hyypia irányítása alatt, összesen három győzelmet aratott a Championship első 22 fordulójában. Az elmúlt 18 összecsapásából egyet megnyerő gárda ezzel a teljesítménnyel visszacsúszott a 22. helyre, és hátránya már négy pont az előtte álló Millwallal szemben.

“Sami Hyypia maga ajánlotta fel a lemondását, és mi elfogadtuk azt. A menedzser nagyon keményen dolgozott munkába állásának pillanatától, de néhány jobb teljesítmény ellenére a csapatnak nem ment úgy, ahogy azt elterveztük” – mondta Tony Bloom elnök, aki azt is kiemelte, hogy legutóbb, a Wolverhampton elleni döntetlen alkalmával a csapat bíztatón játszott, ennek ellenére már nem látták a közös jövőt a szakemberrel.

A Brighton az elmúlt két szezonban rájátszást érő pozícióban végzett a Championshipben, de a feljutás egyik esetben sem sikerült.

Az őszi szezon utolsó fordulójában a Brighton a 17. helyezett Readinget látja vendégül pénteken: a hazai győzelem oddsa 2.10, a döntetlenre 3.40, a vendégek sikerére 3.40 a szorzó.

Az elmúlt szezonban kétszer is összecsapott a két gárda Brightonban, a bajnokságban 1-1-es döntetlen született, míg az FA-kupában 1-0-s sikerrel a Brighton jutott tovább.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply