Huszti Kínába szerződött

2014. July 22. Tuesday in Egyéb, Hírek

Huszti Szabolcs
A német Bild információja szerint megegyezett egymással a Csangcsun Jatai és a Hannover labdarúgócsapata, így a német együttes magyar szélsője, Huszti Szabolcs a kínai bajnokságban folytatja pályafutását.

 

Az észak-koreai határhoz közel fekvő négymilliós város együttese eddig egyszer, 2007-ben nyert bajnokságot, 2009-ben pedig ezüstérmes lett.

Az utóbbi időben azonban folyamatosan a kiesés elkerüléséért küzd. Tavaly egy ponttal kerülte el a másodosztályt, és végül a 16 csapatos liga 14. helyén zárt, de nem áll jobban a most zajló bajnokságban sem. 15 forduló után négy győzelemmel, három döntetlennel és nyolc vereséggel, 15 ponttal mindössze a 13., de ugyanennyije van a 15. kieső helyen szerénykedő Liaoningnak is.

Huszti sajtóhírek szerint három évre írt alá, a kínai klub 1,5 millió eurót fizet érte. A magyar játékos elmondta, kalandos napok állnak mögötte, hiszen vízumproblémák miatt egy tájfun is nehezítette az utazását.

“Olyan ajánlatot kaptam, amit nem lehetett nem elfogadni, szeretném a legjobb formámat nyújtani Kínában is” – mondta Huszti, aki azt nyilatkozta, sok ilyen transzfert kíván a Hannovernek, hiszen a német együttes nagyjából tízszeres áron értékesítette. A középpályás már csak az előtte álló 15 bajnokira szeretne koncentrálni, és elárulta, hogy a családja is hamarosan utána utazik majd.

A játékos menedzsere, Filipovics Vladan elárulta, a két klub hosszasan egyezkedett egymással, de ő egyáltalán nem tartja visszalépésnek a kínai szerződést. “A Hannover olyan kivásárlási árat kért Szabolcsért, amit más Bundesliga-klub nem tudott volna megadni, igaz, nem is örültek volna a vezetők, ha helyi, rivális csapathoz szerződik. Kínába az elmúlt években több klasszis szerződött, nem vitás, Husztit is sztárnak igazolták.”

A Hannover augusztus 23-án a Schalke ellen kezdi meg a Bundesliga-idényt, a hazaiak győzelmére 2.75 az odds, a döntetlenre 3.50, míg a vendég gelsenkircheniek sikerére 2.40 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply