Hosszú böjtöt törne meg az Aston Villa

2014. January 3. Friday in Egyéb, Hírek

Az Aston Villa egy 57 éve tartó átoknak próbál meg az idén véget vetni, ehhez először le kell győznie szombaton az FA-kupa harmadik fordulójában a harmadosztályú Sheffield Unitedet.
Gabriel Agbonlahor

A Villa immár 57 éve nem nyert FA-kupát.

Mindössze három olyan klub van Angliában, amely többször nyerte meg az FA-kupát az Aston Villánál, a csapat eddig hétszer végzett az élen a sorozatban.

A legutolsó sikerig azonban egészen 1957-ig kell visszamenni az időben, akkor a döntőben a Manchester Unitedet verte meg a Villa 2-1-re, és nyerte meg a hetedik, egyben utolsó FA-kupáját. Pedig 2000-ben is sikerült bejutni a döntőbe, de ott a Chelsea 1-0-ra nyert ellene.

Az Aston Villa szurkolói abban bíznak, hogy az idén véget ér az 57 éve tartó rossz sorozat, vagy legalábbis a csapat tovább jut el, mint tavaly, amikor a negyedik fordulóban a Millwall búcsúztatta őket. Most ismét egy alacsonyabb osztályú együttes lesz az ellenfél szombaton, amikor a harmadik ligában szereplő Sheffield United látogat Birminghambe.

Az Aston Villa győzelemmel hangolt a hétvégén a Premier League-ben az FA-kupacsatára, Gabriel Agbonlahor góljával 1-0-ra verte a sereghajtó Sunderlandet, így ötmeccses nyeretlenségi sorozatot szakított meg. A találkozón visszatért térdsérüléséből Christian Benteke, aki a sérülés előtt 11 meccsen keresztül nem tudott gólt lőni, csatártársa, Agbonlahor azonban bízik benne.

“Sok helyzetet sikerült kidolgoznia a Sunderland ellen, nagyszerű meccset játszott, csak a gól hiányzott. Rövidesen jön az is, és ismét olyan jó formában fog játszani, mint tavaly” – fogalmazott Agbonlahor Bentekéről.

Ami a Sheffield Unitedet illeti, az eddigi 24 forduló alatt csupán 25 pontot szerzett a harmadosztályban, ezzel a 18. helyen áll a tabellán, és csak egy pont választja el a kieső zónától.

A szombati találkozón a hazai pályán játszó Aston Villa győzelmére 1.44 az odds, a döntetlenre 5.00, a Sheffield United sikerére pedig 7.50 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply