A horvátok szerint bírói hiba döntött

2014. June 13. Friday in Hírek, Világbajnokság 2014

Neymar
Ha nehezen is, de győzelemmel kezdte meg világbajnoki szereplését a brazil labdarúgó-válogatott a hazai rendezésű világbajnokságon.

 

A nyitómérkőzésen Horvátország volt az ellenfél, Niko Kovac szövetségi kapitány meglepetést ígért, és a horvátok bátran is kezdtek, elsősorban a szélen próbáltak veszélyes támadásokat vezetni. A 11. percben egy ilyen akció során Ivica Olic centerezését a visszafutó Marcelo saját kapujába továbbította.

Előnye birtokában a horvát csapat megpróbált kicsit több erőt összpontosítani a védekezésre, Olic rendre saját térfele közepén tűnt fel, noha a wolfsburgi csatárnak nem feltétlen ez a legerősebb oldala. Az egyenlítéshez azonban szerencse is kellett, egy veszélyes horvát helyzetből induló kontrával Neymar iramodhatott kapura, 22 méterről lőtt, de a lábak között elguruló, gyenge lövés meglepte a horvát kapust, így a labda végül a bal kapufáról pattant a hálóba. A második félidő közepéig úgy tűnt, nem vezet eredményre a meddő brazil mezőnyfölény. Akkor azonban egy kétes helyzetet a japán játékvezető szabálytalannak ítélt meg, és Fred esésére büntetőt adott, amit Neymar úgy lőtt a jobb felső sarokba, hogy Stipe Pletikosa kezéről vágódott a hálóba a labda.

A horvátok még próbálkoztak, de a 90. percben egy kontrát Oscar bevágott, így a házigazda 3-1-es sikerrel nyitotta a vébét. Luiz Felipe Scolari szövetségi kapitány elsősorban Oscart dicsérte a mérkőzés után.

“A statisztikák azt mutatják, hogy ő próbálkozott a legtöbbször, sokat ütközött, cselezett, átadásokra vállalkozott. Egyértelműen a csapatom legkreatívabb játékosa volt. Mindig hittem benne, bármennyit is kritizálta a média”.

A szakember a büntetővel kapcsolatban úgy fogalmazott, megnézte már vagy tízszer az esetet, és biztos benne, hogy a bíró jól döntött. Niko Kovac nagyon keményen nyilatkozott:

“Ha ez büntető volt, akkor nem kell többet focizni. Irány a kosárlabda. Játékosaim fantasztikusak voltak, erre jön egy bíró, aki nem üti meg a világbajnokság szintjét. Ha ez így folytatódik, akkor nem kell futballozni, jobb, ha mindenki hazamegy” – mondta a horvát kapitány. hozzátette, nagyon büszke a csapatára, és biztos benne, hogy Kamerun és Mexikó ellen sikerül kiharcolni a továbbjutást.

A csoport másik meccsét magyar idő szerint este hatkor játsszák, Kamerun győzelmére 3.90 az odds, a döntetlenre 3.20, míg Mexikó sikerére 2.20 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply