by

Kolumbia vs. Görögország – 2014/06/14

2014. June 13. Friday in Elemzés, Mérkőzés elemzés, PRÉMIUM tartalom, Sportfogadás, Világbajnokság 2014

Kolumbia VS

Világbajnokság 2014

2014/06/14 18:00 (CET),

Estadio Mineirao

Görögország
Mérkőzések: Teljesítmény: Mérkőzések:

Világbajnokság 2014, C-csoport: Belo Horizonte városában a Mineirao stadionban találkozik egymással Kolumbia és Görögország.

A C-csoportot Kolumbia, Görögország, Elefántcsontpart és Japán válogatottjai alkotják, és ez a világbajnokság egyik legkiegyensúlyozottabb csoportja.

Kolumbia második helyen zárt a dél-amerikai világbajnoki selejtezőcsoportban, úgy jutott ki a VB-re. Négyszer szerepelt a világbajnokságokon, legjobb eredménye pedig a nyolcaddöntő 1990-ben. Annak ellenére, hogy 16 évet kellett várni arra, hogy Kolumbia labdarúgó-válogatottja ott legyen a VB-n, nagyon a szurkolók elvárásai.

Jose Pekerman szövetségi kapitány a válogatott keretbe a következő játékosokat hívta be:

  • kapusok: David Ospina, Farid Mondragón, Camilo Vargas;
  • védők: Camilo Zúniga, Pablo Armero, Cristian Zapata, Mario Yepes, Carlos Valdés, Santiago Arias, Eder Álvarez Balanta;
  • középpályások: James Rodríguez, Abel Aguilar, Carlos Sánchez, Fredy Guarín, Juan Fernando Quintero, Aldo Ramírez, Alex Mejía, Víctor Ibarbo, Juan Guillermo Cuadrado;
  • csatárok: Jackson Martínez, Teófilo Gutiérrez, Carlos Bacca, Adrián Ramos.

A dél-amerikai együttes egyik nagy erőssége David Ospina kapus, aki a selejtezők legjobbja volt, 16 mérkőzésen mindössze 13 gólt kapott. A védelem legjobbja a csapatkapitány, Mario Yepes, de a hátsó alakzatban nagyon jók Cristian Zapata, Juan Camilo Zuniga és Luis Perea is. Középen egyetlen játékos helye csak biztos, az Interes Fredy Guariné, mellette ott lehet Carlos Sanchez, James Rodriguez, illetve Juan Cuadrado a Fiorentinából. A kolumbiaiak legnagyobb hiányzója kétségtelenül Radamel Falcao, így Kolumbia a legnagyobb tehetsége nélkül kell szerepeljen.

Az utóbbi 20 mérkőzésén Kolumbia csak 2-szer kapott ki és olyan ellenfeleket győzött le mint Belgium, Paraguay, Kamerun, Chile, Uruguay.

Radamel Falcao nélkül is nagyon erős játékoskerete van Kolumbiának és a világranglista 8. helyezettje jó eredményt érhet el ezen a világbajnokságon.

Görögország 2. helyen zárt az európai selejtező G csoportjában, majd 4-2-es összesítéssel felülmúlta Romániát a pótselejtezőn. Kétszer szerepelt a VB-k történetében és mind a kétszer a csoportszakasz végén távozott (1994, 2010). Az utóbbi VB-n a B csoport 3. helyén végzett és kiesett.

Szövetségi kapitányuk, Fernando Santos a következő keretet állította össze:

  • kapusok: Alexandrosz Corvas, Oresztisz Karnezisz, Panaglotisz Glikosz, Sztefanosz Kapino;
  • védők: Avraam Papadopulosz, Kosztasz Manolasz, Jannisz Maniatisz, Jose Holebasz, Szokratisz Papasztathopulosz, Jorgosz Cavellasz, Lukasz Vintra, Vaszilisz Toroszidisz, Vangelisz Morasz, Nikolaosz Karabelasz;
  • középpályások: Alexandrosz Ciolisz, Andreasz Szamarisz, Kosztasz Kacuranisz, Jorgosz Karagunisz (csapatkapitány), Panagiotisz Tahcidisz, Joannisz Fetfacidisz, Kosztasz Fortunisz, Lazarosz Hrisztodulopulosz, Panagiotisz Kone;
  • csatárok: Dimitrisz Papadopulosz, Dimitrisz Szalpingidisz, Jorgosz Szamarasz, Konsztantinosz Mitroglu, Teofanisz Gekasz, Sztefanosz Atanasziadisz, Nikosz Karelisz.

A csapat legnagyobb erőssége a nagy tapasztalattal rendelkező szövetségi kapitány. A védelem magja Vaszilisz Toroszidisz és Szokratisz Papasztatopulosz lesznek, mellettük valószínűleg Lukasz Vintra és Jose Holebasz kapnak helyet. Középen több mint bizonyos, hogy Jorgosz Karagunisz, Kosztasz Kacuranisz, Joannisz Fetfacidisz és Lazarosz Hrisztodulopulosz jutnak szerephez. A csatársorban a főszerepet Kosztasz Mitroglu kapja.

Görögország az utolsó 20 mérkőzéséből ugyancsak 2-t veszített el, legyőzve olyan ellenfeleket mint Bolívia, Románia, Szlovákia, Ausztria és Írország.

A görög csapat a FIFA-ranglista előkelő 12. helyén tartózkodik, ami azért nem kis fegyvertény, okozhat meglepetéseket ez a görög labdarúgó-válogatott.

Háromesélyes fogadás (1 X 2)
1 | 1.85 1 | 1.85 Unibet X | 3.30 X | 3.30 Unibet 2 | 4.80 2 | 4.80 Sportingbet

Játékoskerete alapján Kolumbiának van nagyobb esélye ezen a találkozón, de a görögök csapategysége nagyon jó, így jó mérkőzésre van kilátás és szoros eredményre.

Összegzés:

Azt gondolom, hogy Kolumbia technikai fölénye végül felülkerekedik és megnyerik ezt a meccset. Tippem tehát 1-es.

Fogadási tippünk:Nyertes tipp
Kolumbia győzelem | 1.91 Kolumbia győzelem | 1.91 Unibet

A szorzók utolsó ellenőrzése: 2014/06/13, 16:35

Related Articles

Leave a Reply