A horvátok meglepetésre készülnek

2014. June 12. Thursday in Hírek, Világbajnokság 2014

Luka Modric
Luka Modric, a horvát labdarúgó-válogatott középpályása szerint csapatuk képes a meglepetésre a brazilok elleni világbajnoki nyitómérkőzésen.

 

Luiz Felipe Scolari 2002-ben megnyerte a világbajnokságot a brazil válogatottal, és az idén ismét ugyanezzel a céllal vág neki a vébének. A csütörtöki, horvátok elleni nyitómérkőzés előtt a szövetségi kapitány elmondta, hogy a mostani brazil válogatott nagyban hasonlít az akkori csapatra, amelyben olyan klasszisok szerepeltek, mint Rivaldo, Ronaldo és Ronaldinho.

“A mostani keretünkben csak egy hasonló játékos van, őt Neymarnak hívják. Ha ő nem lenne, teljesen más taktikával lépnénk a pályára. A mostani válogatott ugyanakkor nagyban hasonlít a 2002-eshez, ugyanis mindenki alárendeli magát a csapat érdekének. Ugyanolyan esélyünk van most megnyerni a vébét, mint 12 évvel ezelőtt tettük” – nyilatkozta Scolari.

A csütörtöki ellenfél, a horvát válogatott egyik legjobbja, Luka Modric ugyanakkor óva inti a brazilokat az elbizakodottságtól.

“Közülünk többen is rengeteget fejlődtek a 2012-es Európa-bajnokság óta, a kérdés csak az, tudunk-e válogatott közösségként is hatékonyak lenni, eredményesen együttműködni a pályán” – nyilatkozta a középpályás, hozzátéve: ismerik és tisztelik a vendéglátókat, tisztában vannak vele, hogy a brazil válogatott a saját közönsége előtt győzni akar ellenük, amit viszont ők szeretnének megakadályozni.

“Fenomenális csapatuk van olyan futballistákkal, mint Marcelo, Thiago Silva és Neymar, de ha sikerrel vesszük a csoportselejtezős szakaszt, messzire juthatunk” – tette hozzá a Real Madrid klasszisa.

Brazília és Horvátország eddig kétszer játszott egymással, 2005-ben, Horvátországban barátságos meccsen 1-1-re végeztek a felek, majd 2006-ban, a németországi világbajnokságon 1-0-ra a brazilok nyertek.

A mostani meccsen a házigazda Brazília győzelmére 1.28 az odds, a döntetlenre 5.50, Horvátország sikerére pedig 15.00 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply