Honvéd-siker az Újpest ellen

2014. March 1. Saturday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Legyőzte a Honvéd az Újpestet a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójának első szombati mérkőzésén.

 

OTP Bank Liga, 18. forduló:

Budapest Honvéd-Újpest FC 3-2 (1-1)

Bozsik Stadion, 2500 néző, v: Kassai

gólszerző: Zivanovic (13.), Daud (64.), Vécsei (81.), illetve Vasiljevic (44.), Kosovic (86.)

sárga lap: Job (34.), Vécsei (60.), illetve Stanisavljevic (29.), Heris (63.)

  • Budapest Honvéd: Kemenes – Ikenne-King (Ignjatovic a szünetben), Lovric, Baráth, Alcibiade – Job, Hidi, Zivanovic (Nagy G. 76.) – Vécsei, Daud, Bonazzoli (Holender 62.)
  • Újpest FC: Dmitrovic – Ngawa, Litauszki, Heris, Antón (Kosovic a szünetben) – Stanisavljevic, Vasiljevic, Balogh B. – Tshibuabua (Nagy J. 90.), Kabát, Lázár B. (Zamostny 78.)

A nagy múltú, de a tavaszi szezonnak csupán a 9. és a 10. hely birtokosaként nekivágó fővárosi csapatok találkozóján a hazaiak voltak kezdeményezőbbek, s fáradozásuk jutalmaként a 13. percben meg is szerezték a vezetést. Ekkor egy jobb oldali beívelés után Zivanovic két újpesti védő között az ötösről a kapu jobb oldalába fejelt (1-0). A gól felhozta a vendégeket, ugyanakkor a Honvéd visszább húzódott, átengedve a terepet a liláknak. Ez nem bizonyult jó taktikának, mert még a szünet előtt a sokadik lehetőségét kihasználta az Újpest: Vasiljevic lépett ki, egy csellel még jobb lövőhelyzetbe került, majd a 16-oson kívülről jobbal hatalmas gólt ragasztott a Honvéd kapujának bal oldalába (1-1).

A második félidőben kijjebb jött a hazai gárda a maga választotta, ám nem túl sikeres korábbi védekező állásából, a változtatás pedig gyümölcsöző lépésnek bizonyult. A 64. percben Daud tört be a büntetőterületre, Heris – cserében egy sárga lapért – lerántotta a középcsatárt, aki a jogosan megítélt 11-esből biztos lábbal lőtte a labdát a hálóba (2-1). A folytatásban is a Honvéd volt az aktívabb, az Újpest kedveszegettnek tűnt. A 81. percben pedig eldőlt a meccs: Vécsei jobblábas bombája nyomán a bal felső sarokban kötött ki a labda (3-1). A vendégek némileg szerencsés módon szépítettek a hajrában, amikor Kosovic közelről a kapuba továbbított (3-2), de az egyenlítés már nem jött össze.

A második 45 percben mutatott igyekezetével, hatékonyabb támadásszövésével a Honvéd megszolgálta a három pontot.

sjk \ spi \ kho

MTI 2014. március 1., szombat 15:54

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply