A Honvéd feledtetné a kisiklást

2014. April 4. Friday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Szombaton a labdarúgó NB I 23. fordulójában a Diósgyőr a Bozsik-stadionba látogat. A két csapat 74 éve játszotta első egymás elleni mérkőzését, akkor a vendégek 1-0-ra nyertek a Honvéd ellen.

Marco Rossi

Az eddigi 91 meccs nagyon komoly fővárosi fölényt mutat, a kispestiek 50, a diósgyőriek 19 alkalommal nyertek, 22-szer pedig döntetlen volt az eredmény. A Diósgyőr utoljára 2008. március 28-án győzött a Bozsik-stadionban (0-1), azóta négyből négyszer hazai siker született: legutóbb 2012. augusztus 5-én Délczeg Gergely és Souleymane Diaby góljaival 2-1-re nyert.

Marco Rossi vezetőedző azt mondta, tudja, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár csapatára, de ebben komoly lehetőségek is rejlenek.

“A Diósgyőr a legutóbbi két mérkőzését elveszítette az Újpest és a Puskás Akadémia ellen, így várható, hogy a játékosak eltökéltek és motiváltak lesznek. Nálunk hiányoltam az átütőerőt a legutóbbi, mezőkövesdi bajnokin, ahol ugyan nagyon akartunk, de végül 1-0-ra kikaptunk. Szeretnénk feledtetni azt a kudarcot” – nyilatkozta.

A Honvéd a tavasz során csak ezt az egy vereséget szenvedte el, emellett 1-1-re végzett a Pakssal, és legyőzte a Kaposvárt (1-0), a Puskás Akadémiát (4-0) és az Újpestet (3-2). A Diósgyőr a már említett két vereség mellett 1-1-re végzett a Debrecen és a Kecskemét ellen is, míg egyetlen győzelemként a Pápa elleni hazai 2-1-et tudja felmutatni.

“Nyernünk kell, semmi más nem érdekel” – jelentette ki kategorikusan Tomiszlav Szivics, a vendégek mestere. A szerb szakember elmondta, hogy kemény meccsre számít, és bár eddig nem nagyon jött ki a lépés tanítványainak, de bízik benne, hogy a rossz sorozat most megszakad.

A hazaiak győzelmére 2.10 az odds, a döntetlenre 3.30, míg a diósgyőriek vendéggyőzelmére 3.00 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply