Hollandia tizenegyesekkel verte Costa Ricát

2014. July 6. Sunday in Hírek, Világbajnokság 2014

Louis van Gaal
A holland válogatott nagy csatában tudta csak legyőzni Costa Ricát a világbajnokság negyeddöntőjében, a tizenegyespárbaj hőse a 120. percben beállt Tim Krul lett.

 

Hollandia ugyan esélyesként lépett pályára a közép-amerikaiak ellen, ám Louis van Gaal együttese sokáig nem tudott mit kezdeni a torna meglepetéscsapatával. A Costa Rica-i válogatott az első perctől fegyelmezett védekezésre rendezkedett be, és nem adott eret a hollandok támadásainak. A meccsen ennek megfelelően nem alakult ki sok helyzet, bár a második félidőben mindkét csapat eldönthette volna a saját javára az összecsapást. Végül hosszabbítás következett, ám ez sem döntött, ugyan Hollandia a ráadásban már a harmadik kapufáját szerezte.

Tizenegyesek következtek, amelyre Van Gaal kapust cserélt, és Tim Krul két büntetőt is hárított, ezzel Hollandia jutott az elődöntőbe, ellenfele pedig Argentína lesz. A hollandok mestere a kapuscserére is magyarázattal szolgált.

“Gondoltunk erre a forgatókönyvre is. A csapatból mindenki felkészült, és tudta is, hogy Tim a legalkalmasabb a tizenegyesek védésére. A tervről azonban előzetesen nem szóltunk a kezdő kapusnak, Jesper Cilessennek, mert nem akartuk, hogy ezzel az információval foglalkozzon a meccs előtt” – jelentette ki Van Gaal, aki szerint Krul statisztikái szerint nagyobb eséllyel próbálkozott a tizenegyesek kapcsán.

Az elődöntőben Hollandia ellenfele Argentína lesz, amely Belgiumot győzte le a legjobb nyolc között.

Argentína győzelmének az oddsa 2.40, a döntetlenre 3.30, Hollandia döntőbe jutására 3.30 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply